Forel met spinazie en kappertjessaus
Forel met spinazie en kappertjessaus

Forel met spinazie en kappertjessaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 27.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen voldoende ontdooien zodat u ze kan openen.

  3. Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  4. Leg de forellen open, bestrijk ze met mosterd en vul met de diep- gevroren spinazie. Vouw opnieuw dicht en haal door de bloem.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en bak de forellen op een matig vuur gedurende ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verwarm ondertussen in een kleine kookpan de visfond en laat tot de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog 3 min. inkoken.

  8. Voeg de uitgelekte kappertjes toe aan de saus en bind lichtjes met instantsausbinder.

  9. Werk de saus af met diepgevroren tomatenblokjes en laat nog even doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Schik de forellen op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er fijne pasta bij (tagliatelle, fettuccine of linguine).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen voldoende ontdooien zodat u ze kan openen.

  3. Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  4. Leg de forellen open, bestrijk ze met mosterd en vul met de diep- gevroren spinazie. Vouw opnieuw dicht en haal door de bloem.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en bak de forellen op een matig vuur gedurende ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verwarm ondertussen in een kleine kookpan de visfond en laat tot de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog 3 min. inkoken.

  8. Voeg de uitgelekte kappertjes toe aan de saus en bind lichtjes met instantsausbinder.

  9. Werk de saus af met diepgevroren tomatenblokjes en laat nog even doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Schik de forellen op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er fijne pasta bij (tagliatelle, fettuccine of linguine).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 27.7 g

Bekijk het recept digitaal