Gamba's in tomatensaus met kervel en lookbroodjes
Gamba's in tomatensaus met kervel en lookbroodjes

Gamba's in tomatensaus met kervel en lookbroodjes

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 17.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de gamba's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Pel de knoflookteentjes en snipper 1 teentje fijn.

  6. Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes heel fijn.

  7. Hak de kervelblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de peterseliesteeltjes, het fijngesnipperde knoflookteentje en de sjalotten glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Snij intussen het stokbrood in dunne sneetjes en wrijf ze in met het hele knoflookteentje. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en leg op een bakplaat. Zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven tot de sneetjes mooi bruin zijn.

  12. Voeg de gamba's toe aan de tomaten en laat nog 5 min. sudderen tot de gamba's gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het stoofpotje over borden of kommetjes en werk af met de grofgehakte peterselie en kervel. Geef er een lookbroodje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de gamba's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Pel de knoflookteentjes en snipper 1 teentje fijn.

  6. Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes heel fijn.

  7. Hak de kervelblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de peterseliesteeltjes, het fijngesnipperde knoflookteentje en de sjalotten glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Snij intussen het stokbrood in dunne sneetjes en wrijf ze in met het hele knoflookteentje. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en leg op een bakplaat. Zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven tot de sneetjes mooi bruin zijn.

  12. Voeg de gamba's toe aan de tomaten en laat nog 5 min. sudderen tot de gamba's gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het stoofpotje over borden of kommetjes en werk af met de grofgehakte peterselie en kervel. Geef er een lookbroodje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 17.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal