- Bewaar

- Bewaar
Gamba's in tomatensaus met kervel en lookbroodjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pel de gamba's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pel de knoflookteentjes en snipper 1 teentje fijn.
-
Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes heel fijn.
-
Hak de kervelblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de peterseliesteeltjes, het fijngesnipperde knoflookteentje en de sjalotten glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Snij intussen het stokbrood in dunne sneetjes en wrijf ze in met het hele knoflookteentje. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en leg op een bakplaat. Zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven tot de sneetjes mooi bruin zijn.
-
Voeg de gamba's toe aan de tomaten en laat nog 5 min. sudderen tot de gamba's gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofpotje over borden of kommetjes en werk af met de grofgehakte peterselie en kervel. Geef er een lookbroodje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pel de gamba's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pel de knoflookteentjes en snipper 1 teentje fijn.
-
Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes heel fijn.
-
Hak de kervelblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de peterseliesteeltjes, het fijngesnipperde knoflookteentje en de sjalotten glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Snij intussen het stokbrood in dunne sneetjes en wrijf ze in met het hele knoflookteentje. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en leg op een bakplaat. Zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven tot de sneetjes mooi bruin zijn.
-
Voeg de gamba's toe aan de tomaten en laat nog 5 min. sudderen tot de gamba's gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofpotje over borden of kommetjes en werk af met de grofgehakte peterselie en kervel. Geef er een lookbroodje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië