Gebakken sint-jakobsnootjes met prei en pepersaus
Gebakken sint-jakobsnootjes met prei en pepersaus

Gebakken sint-jakobsnootjes met prei en pepersaus

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 2.2 g
Suiker 1.6 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep droog.

  4. Snij de prei in fijne ringen.

  5. Rits de blaadjes van de takjes dragon. Hou 8 blaadjes apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. op een zacht vuur.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:

  10. Verdeel de prei over 8 schaaltjes en schik er een sint-jakobsnoot op. Lepel er 1/2 eetl. pepersaus over en werk af met een blaadje dragon.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep droog.

  4. Snij de prei in fijne ringen.

  5. Rits de blaadjes van de takjes dragon. Hou 8 blaadjes apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. op een zacht vuur.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:

  10. Verdeel de prei over 8 schaaltjes en schik er een sint-jakobsnoot op. Lepel er 1/2 eetl. pepersaus over en werk af met een blaadje dragon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 2.2 g
Suiker 1.6 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal