- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met een duo van Italiaanse puree
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
-
Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.
-
Roost er de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Kook de sjalot en de broccoli 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn . Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de olijfolie en de pijnboompitten onder.
-
Breng de melk aan de kook in een steelpannet je en kook de pastinaakblokjes samen met de tijm 20 min. Mix fijn tot een gladde puree en meng er de geraspte pecorino onder. Kruid met peper en een beetje zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant (de binnenkant mag nog licht glazig zijn ). Kruid met peper. Haal de visfilets uit de pan en hou warm. Blus de pan met de visfond. Schraap de braadresten los en bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de 2 soor ten puree naast elkaar over de borden. Leg er een zalmfilet schuin op en giet er wat saus over. Bestrooi met zeezout. Versier met blaadjes waterkers .
U kan ook diepgevroren zalmfilets gebruiken. Laat ze eerst oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bak ze 10 à 15 min.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
-
Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.
-
Roost er de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Kook de sjalot en de broccoli 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn . Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de olijfolie en de pijnboompitten onder.
-
Breng de melk aan de kook in een steelpannet je en kook de pastinaakblokjes samen met de tijm 20 min. Mix fijn tot een gladde puree en meng er de geraspte pecorino onder. Kruid met peper en een beetje zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant (de binnenkant mag nog licht glazig zijn ). Kruid met peper. Haal de visfilets uit de pan en hou warm. Blus de pan met de visfond. Schraap de braadresten los en bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de 2 soor ten puree naast elkaar over de borden. Leg er een zalmfilet schuin op en giet er wat saus over. Bestrooi met zeezout. Versier met blaadjes waterkers .
U kan ook diepgevroren zalmfilets gebruiken. Laat ze eerst oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bak ze 10 à 15 min.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland