Gebakken zalm met een duo van Italiaanse puree
Gebakken zalm met een duo van Italiaanse puree

Gebakken zalm met een duo van Italiaanse puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 22.4 g
Eiwit 47.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.

  4. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.

  5. Roost er de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Kook de sjalot en de broccoli 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn . Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de olijfolie en de pijnboompitten onder.

  9. Breng de melk aan de kook in een steelpannet je en kook de pastinaakblokjes samen met de tijm 20 min. Mix fijn tot een gladde puree en meng er de geraspte pecorino onder. Kruid met peper en een beetje zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant (de binnenkant mag nog licht glazig zijn ). Kruid met peper. Haal de visfilets uit de pan en hou warm. Blus de pan met de visfond. Schraap de braadresten los en bind de saus met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de 2 soor ten puree naast elkaar over de borden. Leg er een zalmfilet schuin op en giet er wat saus over. Bestrooi met zeezout. Versier met blaadjes waterkers .

Tip

U kan ook diepgevroren zalmfilets gebruiken. Laat ze eerst oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bak ze 10 à 15 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.

  4. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.

  5. Roost er de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Kook de sjalot en de broccoli 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn . Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de olijfolie en de pijnboompitten onder.

  9. Breng de melk aan de kook in een steelpannet je en kook de pastinaakblokjes samen met de tijm 20 min. Mix fijn tot een gladde puree en meng er de geraspte pecorino onder. Kruid met peper en een beetje zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant (de binnenkant mag nog licht glazig zijn ). Kruid met peper. Haal de visfilets uit de pan en hou warm. Blus de pan met de visfond. Schraap de braadresten los en bind de saus met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de 2 soor ten puree naast elkaar over de borden. Leg er een zalmfilet schuin op en giet er wat saus over. Bestrooi met zeezout. Versier met blaadjes waterkers .

Tip

U kan ook diepgevroren zalmfilets gebruiken. Laat ze eerst oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bak ze 10 à 15 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 22.4 g
Eiwit 47.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal