Gebraden hoevekip met geroosterde groenten
Gebraden hoevekip met geroosterde groenten

Gebraden hoevekip met geroosterde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 38.5 g
Eiwit 40.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de champignons in 2 of 4.

  5. Snij de uien eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.

  6. Pel de knoflookteentjes.

  7. Snij de tomaten en de citroen in 4 partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Meng de olijfolie met de kippenkruiden, zwarte peper en grof zeezout.

  11. Verdeel de aardappelen, de zoete aardappelen, de champignons, de tomaten, de uien, de knoflookteentjes en de citroen over een ruime ovenschaal. Maak in het midden van de ovenschaal wat plaats en schik de hoevekip op de bodem. Zorg dat er geen groenten onder de kip liggen, anders zullen ze moeilijk garen.

  12. Bestrijk de hoevekip met een beetje gekruide olijfolie en giet de rest van de olijfolie over de groenten en de aardappelen. Meng ze goed door elkaar.

  13. Zet de ovenschaal 1 u. 25 min. in de voorverwarmde oven. Meng de groenten halverwege nog eens door elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de champignons in 2 of 4.

  5. Snij de uien eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.

  6. Pel de knoflookteentjes.

  7. Snij de tomaten en de citroen in 4 partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Meng de olijfolie met de kippenkruiden, zwarte peper en grof zeezout.

  11. Verdeel de aardappelen, de zoete aardappelen, de champignons, de tomaten, de uien, de knoflookteentjes en de citroen over een ruime ovenschaal. Maak in het midden van de ovenschaal wat plaats en schik de hoevekip op de bodem. Zorg dat er geen groenten onder de kip liggen, anders zullen ze moeilijk garen.

  12. Bestrijk de hoevekip met een beetje gekruide olijfolie en giet de rest van de olijfolie over de groenten en de aardappelen. Meng ze goed door elkaar.

  13. Zet de ovenschaal 1 u. 25 min. in de voorverwarmde oven. Meng de groenten halverwege nog eens door elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 38.5 g
Eiwit 40.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Louis Bernard A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal