Gebraden kip met boontjes en picklessaus
Gebraden kip met boontjes en picklessaus

Gebraden kip met boontjes en picklessaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 48.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng de kippenkruiden onder de olijfolie en strijk er de kip mee in. Leg de kip in een ovenschaal en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Kook de prinsessenbonen 8 min. Onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Snipper de rode ui en de peterselie fijn. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Smelt de boter in een kookpot en bak de rode ui 2 min. Voeg de bonen en de kerstomaten toe en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Warm goed op. Meng er de helft van de peterselie onder.

  8. Neem de kip uit de ovenschaal en giet er de gevogeltefond in. Schraap de braadresten los en giet in een steelpannetje. Roer er de room en de pickles onder. Laat even indikken op het vuur en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij de kip in stukken en serveer met de prinsessenbonen en de saus. Verdeel de aardappelen over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng de kippenkruiden onder de olijfolie en strijk er de kip mee in. Leg de kip in een ovenschaal en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Kook de prinsessenbonen 8 min. Onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Snipper de rode ui en de peterselie fijn. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Smelt de boter in een kookpot en bak de rode ui 2 min. Voeg de bonen en de kerstomaten toe en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Warm goed op. Meng er de helft van de peterselie onder.

  8. Neem de kip uit de ovenschaal en giet er de gevogeltefond in. Schraap de braadresten los en giet in een steelpannetje. Roer er de room en de pickles onder. Laat even indikken op het vuur en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij de kip in stukken en serveer met de prinsessenbonen en de saus. Verdeel de aardappelen over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 48.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Beaujolais A.O.P.

Bekijk het recept digitaal