Gebraden kip met gebakken appeltjes
Gebraden kip met gebakken appeltjes

Gebraden kip met gebakken appeltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 21.7 g
Eiwit 36.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol ondertussen met de platte kant van de handpalm enkele keren over de citroen. Snij doormidden en bestrijk de kip volledig met een halve citroen. Kruid de kip binnenin en aan de buitenkant goed met peper en zout. Schik in een ovenschotel.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de boter in klontjes over de kip en zet ± 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Prik met een vork of mes in de kip. Wanneer de kip gaar is, moet het braadvocht doorzichtig zijn.

  7. Schil tegen het einde van de braadtijd de appelen en snij telkens in een 8-tal partjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin (ze mogen nog licht krokant zijn binnenin). Bestrooi met de suiker.

  8. Haal de kip uit de ovenschotel en hou warm. Giet het braadvocht weg, blus met de gevogeltefond en schraap de braadresten los. Doe in een steelpan en breng aan de kook. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de kip in stukken en serveer met de gekaramelliseerde appeltjes en gekookte rijst of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol ondertussen met de platte kant van de handpalm enkele keren over de citroen. Snij doormidden en bestrijk de kip volledig met een halve citroen. Kruid de kip binnenin en aan de buitenkant goed met peper en zout. Schik in een ovenschotel.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de boter in klontjes over de kip en zet ± 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Prik met een vork of mes in de kip. Wanneer de kip gaar is, moet het braadvocht doorzichtig zijn.

  7. Schil tegen het einde van de braadtijd de appelen en snij telkens in een 8-tal partjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin (ze mogen nog licht krokant zijn binnenin). Bestrooi met de suiker.

  8. Haal de kip uit de ovenschotel en hou warm. Giet het braadvocht weg, blus met de gevogeltefond en schraap de braadresten los. Doe in een steelpan en breng aan de kook. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de kip in stukken en serveer met de gekaramelliseerde appeltjes en gekookte rijst of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 21.7 g
Eiwit 36.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal