- Bewaar

- Bewaar
Gebraden kip met gebakken appeltjes
Onze drankensuggesties
Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol ondertussen met de platte kant van de handpalm enkele keren over de citroen. Snij doormidden en bestrijk de kip volledig met een halve citroen. Kruid de kip binnenin en aan de buitenkant goed met peper en zout. Schik in een ovenschotel.
-
Bereiding:
-
Verdeel de boter in klontjes over de kip en zet ± 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Prik met een vork of mes in de kip. Wanneer de kip gaar is, moet het braadvocht doorzichtig zijn.
-
Schil tegen het einde van de braadtijd de appelen en snij telkens in een 8-tal partjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin (ze mogen nog licht krokant zijn binnenin). Bestrooi met de suiker.
-
Haal de kip uit de ovenschotel en hou warm. Giet het braadvocht weg, blus met de gevogeltefond en schraap de braadresten los. Doe in een steelpan en breng aan de kook. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip in stukken en serveer met de gekaramelliseerde appeltjes en gekookte rijst of kroketten.
Onze drankensuggesties
Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol ondertussen met de platte kant van de handpalm enkele keren over de citroen. Snij doormidden en bestrijk de kip volledig met een halve citroen. Kruid de kip binnenin en aan de buitenkant goed met peper en zout. Schik in een ovenschotel.
-
Bereiding:
-
Verdeel de boter in klontjes over de kip en zet ± 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Prik met een vork of mes in de kip. Wanneer de kip gaar is, moet het braadvocht doorzichtig zijn.
-
Schil tegen het einde van de braadtijd de appelen en snij telkens in een 8-tal partjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin (ze mogen nog licht krokant zijn binnenin). Bestrooi met de suiker.
-
Haal de kip uit de ovenschotel en hou warm. Giet het braadvocht weg, blus met de gevogeltefond en schraap de braadresten los. Doe in een steelpan en breng aan de kook. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip in stukken en serveer met de gekaramelliseerde appeltjes en gekookte rijst of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië