- Bewaar
- Bewaar
Gegratineerd varkensgebraad met champignonpuree en gestoofde koolrabi
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. 'Ares' Primitivo-Cabernet Sauvignon Tommasi Masseria Surani Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de koolrabi en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de champignons grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe 1 eetl. olijfolie in een ovenschaal en schik er het gebraad in. Kruid met de takjes tijm, de laurier, peper en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper. Mix de champignons tot een gladde puree.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de koolrabi toe en bak 2 à 3 min. Overgiet met een scheutje water en laat nog 5 à 10 min. verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Overgiet met de koude melk en klop tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Neem de saus van het vuur en roer er de eidooier en 100 g geraspte gruyère onder. Meng er de champignons en het braadvocht uit de ovenschaal onder.
-
Snij het gebraad in gelijke sneetjes in de ovenschaal en verdeel er de champignonpuree tussen. Bestrooi met 50 g gruyère en zet nog 5 min. onder de grill voor een mooi bruin korstje.
-
Afwerking:
-
Serveer met kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. 'Ares' Primitivo-Cabernet Sauvignon Tommasi Masseria Surani Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de koolrabi en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de champignons grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe 1 eetl. olijfolie in een ovenschaal en schik er het gebraad in. Kruid met de takjes tijm, de laurier, peper en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper. Mix de champignons tot een gladde puree.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de koolrabi toe en bak 2 à 3 min. Overgiet met een scheutje water en laat nog 5 à 10 min. verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Overgiet met de koude melk en klop tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Neem de saus van het vuur en roer er de eidooier en 100 g geraspte gruyère onder. Meng er de champignons en het braadvocht uit de ovenschaal onder.
-
Snij het gebraad in gelijke sneetjes in de ovenschaal en verdeel er de champignonpuree tussen. Bestrooi met 50 g gruyère en zet nog 5 min. onder de grill voor een mooi bruin korstje.
-
Afwerking:
-
Serveer met kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. 'Ares' Primitivo-Cabernet Sauvignon Tommasi Masseria Surani Puglia - Italië