Gegratineerde ovenschotel met bloemkool en tarwegraantjes
Gegratineerde ovenschotel met bloemkool en tarwegraantjes

Gegratineerde ovenschotel met bloemkool en tarwegraantjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 12.9 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 22.3 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  4. Snij het hoedje van de rode paprika en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in ringen.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de tarwegraantjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Kook intussen de zoete aardappel 15 min. in lichtgezouten water.

  11. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe. Giet af.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien en het knoflook glazig. Voeg de paprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper.

  13. Voeg de bloemkool en de zoete aardappel toe en laat nog 2 min. doorwarmen. Kruid met de oregano, peper en zout.

  14. Meng de pesto en de mozzarella onder de tarwegraantjes.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en doe er de tarwegraantjes in.

  16. Bedek met de groenten en bestrooi met de geraspte emmentaler.

  17. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste min. de grill aan.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 25 g tarwegraantjes in water (kooktijd: zie verpakking). 2 Voeg de laatste 10 min. 20 g zoete aardappel en 80 g bloemkool toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  4. Snij het hoedje van de rode paprika en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in ringen.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de tarwegraantjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Kook intussen de zoete aardappel 15 min. in lichtgezouten water.

  11. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe. Giet af.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien en het knoflook glazig. Voeg de paprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper.

  13. Voeg de bloemkool en de zoete aardappel toe en laat nog 2 min. doorwarmen. Kruid met de oregano, peper en zout.

  14. Meng de pesto en de mozzarella onder de tarwegraantjes.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en doe er de tarwegraantjes in.

  16. Bedek met de groenten en bestrooi met de geraspte emmentaler.

  17. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste min. de grill aan.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 25 g tarwegraantjes in water (kooktijd: zie verpakking). 2 Voeg de laatste 10 min. 20 g zoete aardappel en 80 g bloemkool toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 12.9 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 22.3 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal