Gehaktbrood met noten en eekhoorntjesbrood
Gehaktbrood met noten en eekhoorntjesbrood

Gehaktbrood met noten en eekhoorntjesbrood

1 u. 35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 954 kcal
Vet 51.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 6.3 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 53.4 g
Zout 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water.

  4. Snipper intussen de sjalot en de pterselie heel fijn.

  5. Hak de walnoten fijn. Snij het witloof in de lengte in 6.

  6. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en knijp er het water uit. Snij in kleine stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Klop de eieren los en meng er het paneermeel, de sjalot, de peterselie, de walnoten en het eekhoorntjesbrood onder.

  10. Meng onder het gehakt en kneed tot een gehaktbroodje.

  11. Schik het gehaktbrood in een ovenschaal en verdeel er het witloof rond. Besprenkel met de olijfolie en betrooi met de tijm. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gnoccchi goudbruin. Roer er de laatste 1 à 2 min. de spinazie onder. Giet af en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel samen met het witloof, de gnocchi en de spinazie over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water.

  4. Snipper intussen de sjalot en de pterselie heel fijn.

  5. Hak de walnoten fijn. Snij het witloof in de lengte in 6.

  6. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en knijp er het water uit. Snij in kleine stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Klop de eieren los en meng er het paneermeel, de sjalot, de peterselie, de walnoten en het eekhoorntjesbrood onder.

  10. Meng onder het gehakt en kneed tot een gehaktbroodje.

  11. Schik het gehaktbrood in een ovenschaal en verdeel er het witloof rond. Besprenkel met de olijfolie en betrooi met de tijm. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gnoccchi goudbruin. Roer er de laatste 1 à 2 min. de spinazie onder. Giet af en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel samen met het witloof, de gnocchi en de spinazie over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 954 kcal
Vet 51.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 6.3 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 53.4 g
Zout 4.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendock Agnus Tripel Sterk blond bier met een fruitig aroma. In de mond zacht en licht hoppig, met een subtiele zoetheid. Wijn Charmes de Taureau - A.O.P. Lussac-Saint-Emilion Toegankelijke rode wijn met karakter. In de neus komen fruit en kruiden naar boven.

Bekijk het recept digitaal