- Bewaar

- Bewaar
Gehaktbrood met pancetta en kriekbiersaus
Onze drankensuggesties
Bier Oude Kriek Boon Fruitbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snipper de verse kruiden fijn. Hou de dragon apart.
-
Verwijder de harde kern van het witloof.
-
Maak het gehaktbrood: meng de fijngesnipperde verse kruiden (behalve de dragon), de sjalot en de eieren onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de parmezaan en het paneermeel toe en meng goed. Vorm 2 rollen en wikkel er de sneetjes pancetta rond.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het gehaktbrood gaar en aan alle kanten goudbruin. Schik in een ovenschaal en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Giet het vet uit de braadpan en blus met het bier. Schraap de braadresten goed los. Voeg de kalfsfond toe en kruid met laurier en verse dragon. Voeg de instantsausbinder toe en laat even inkoken.
-
Kook intussen de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof even aan. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur verder garen.
-
Afwerking:
-
Snij het gehaktbrood in sneden en verdeel over de borden. Lepel er wat saus naast en leg er wat witloof bij.
-
Serveer met de krielaardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Oude Kriek Boon Fruitbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snipper de verse kruiden fijn. Hou de dragon apart.
-
Verwijder de harde kern van het witloof.
-
Maak het gehaktbrood: meng de fijngesnipperde verse kruiden (behalve de dragon), de sjalot en de eieren onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de parmezaan en het paneermeel toe en meng goed. Vorm 2 rollen en wikkel er de sneetjes pancetta rond.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het gehaktbrood gaar en aan alle kanten goudbruin. Schik in een ovenschaal en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Giet het vet uit de braadpan en blus met het bier. Schraap de braadresten goed los. Voeg de kalfsfond toe en kruid met laurier en verse dragon. Voeg de instantsausbinder toe en laat even inkoken.
-
Kook intussen de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof even aan. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur verder garen.
-
Afwerking:
-
Snij het gehaktbrood in sneden en verdeel over de borden. Lepel er wat saus naast en leg er wat witloof bij.
-
Serveer met de krielaardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Oude Kriek Boon Fruitbier