Gehaktbrood met pancetta en kriekbiersaus
Gehaktbrood met pancetta en kriekbiersaus

Gehaktbrood met pancetta en kriekbiersaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1070 kcal
Vet 74.7 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 58.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snipper de verse kruiden fijn. Hou de dragon apart.

  5. Verwijder de harde kern van het witloof.

  6. Maak het gehaktbrood: meng de fijngesnipperde verse kruiden (behalve de dragon), de sjalot en de eieren onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de parmezaan en het paneermeel toe en meng goed. Vorm 2 rollen en wikkel er de sneetjes pancetta rond.

  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het gehaktbrood gaar en aan alle kanten goudbruin. Schik in een ovenschaal en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Giet het vet uit de braadpan en blus met het bier. Schraap de braadresten goed los. Voeg de kalfsfond toe en kruid met laurier en verse dragon. Voeg de instantsausbinder toe en laat even inkoken.

  11. Kook intussen de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof even aan. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur verder garen.

  13. Afwerking:
  14. Snij het gehaktbrood in sneden en verdeel over de borden. Lepel er wat saus naast en leg er wat witloof bij.

  15. Serveer met de krielaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snipper de verse kruiden fijn. Hou de dragon apart.

  5. Verwijder de harde kern van het witloof.

  6. Maak het gehaktbrood: meng de fijngesnipperde verse kruiden (behalve de dragon), de sjalot en de eieren onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de parmezaan en het paneermeel toe en meng goed. Vorm 2 rollen en wikkel er de sneetjes pancetta rond.

  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het gehaktbrood gaar en aan alle kanten goudbruin. Schik in een ovenschaal en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Giet het vet uit de braadpan en blus met het bier. Schraap de braadresten goed los. Voeg de kalfsfond toe en kruid met laurier en verse dragon. Voeg de instantsausbinder toe en laat even inkoken.

  11. Kook intussen de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof even aan. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur verder garen.

  13. Afwerking:
  14. Snij het gehaktbrood in sneden en verdeel over de borden. Lepel er wat saus naast en leg er wat witloof bij.

  15. Serveer met de krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1070 kcal
Vet 74.7 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 58.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Oude Kriek Boon Fruitbier

Bekijk het recept digitaal