Gemarineerd gebraad met sinaasappelen en mandarijntjes
Gemarineerd gebraad met sinaasappelen en mandarijntjes

Gemarineerd gebraad met sinaasappelen en mandarijntjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 26.5 g
Eiwit 57.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Maak een marinade met tijm, sinaasappel- en citroensap met witte wijn en laat het gebraad er ± 6 u in trekken. Draai het regelmatig om.

  4. Bereiding:
  5. Droog het vlees af en zet het met enkele nootjes boter in een ovenschotel. Laat ± 10 min. bruinen onder de grill.

  6. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en giet er de helft van de marinade bij. Kruid met peper en zout. Laat 45 min. garen in de oven op 180 °C. Regelmatig bedruipen met braadvocht.

  7. Voor de saus giet u de rest van de marinade, de kippenbouillon en de cognac (of mandarijnenlikeur) bij het braadvocht. Breng dit sausje in een braadpan aan de kook. Voeg de suiker toe, strooi er instantsausbinder in en werk af met room. Kruid naar smaak met peper, zout en cayennepeper. Voeg de uitgelekte mandarijntjes toe en laat doorwarmen.

  8. Afwerking:
  9. Geef er een frisse sla of gestoofde broccoli bij en frietjes of hertoginnenaardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Maak een marinade met tijm, sinaasappel- en citroensap met witte wijn en laat het gebraad er ± 6 u in trekken. Draai het regelmatig om.

  4. Bereiding:
  5. Droog het vlees af en zet het met enkele nootjes boter in een ovenschotel. Laat ± 10 min. bruinen onder de grill.

  6. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en giet er de helft van de marinade bij. Kruid met peper en zout. Laat 45 min. garen in de oven op 180 °C. Regelmatig bedruipen met braadvocht.

  7. Voor de saus giet u de rest van de marinade, de kippenbouillon en de cognac (of mandarijnenlikeur) bij het braadvocht. Breng dit sausje in een braadpan aan de kook. Voeg de suiker toe, strooi er instantsausbinder in en werk af met room. Kruid naar smaak met peper, zout en cayennepeper. Voeg de uitgelekte mandarijntjes toe en laat doorwarmen.

  8. Afwerking:
  9. Geef er een frisse sla of gestoofde broccoli bij en frietjes of hertoginnenaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 26.5 g
Eiwit 57.4 g

Bekijk het recept digitaal