Gemarineerd varkenshaasje met Luiks speksausje
Gemarineerd varkenshaasje met Luiks speksausje

Gemarineerd varkenshaasje met Luiks speksausje

45 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 49 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 50.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Leg het diepgevroren varkenshaasje in een schotel en giet er het bier over. Voeg 2/3 van de fijngesnipperde sjalotten toe en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de kruidnagel. Laat 6 u. marineren in de koelkast.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  7. Bereiding:
  8. Haal het varkenshaasje uit de marinade en dep droog. Smelt 2 eetl. boter in een diepe braadpan en bak het vlees goudbruin aan alle kanten, samen met de gerookte spekblokjes.

  9. Giet de marinade door een zeef over het vlees in de braadpan. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Draai halverwege de baktijd het varkenshaasje om.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rest van de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout. Meng met de geroosterde pijnboompitten en de verkruimelde kaas.

  11. Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Roer de Luikse siroop door de saus. Kruid naar smaak met peper en zout en klop 1 eetl. boter in stukjes door de saus.

  12. Afwerking:
  13. Snij het varkenshaasje in schuine sneden en verdeel over de borden. Geef er wat van de spinazie bij en lepel er het speksausje rond. Dien op met gekookte krielaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Leg het diepgevroren varkenshaasje in een schotel en giet er het bier over. Voeg 2/3 van de fijngesnipperde sjalotten toe en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de kruidnagel. Laat 6 u. marineren in de koelkast.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  7. Bereiding:
  8. Haal het varkenshaasje uit de marinade en dep droog. Smelt 2 eetl. boter in een diepe braadpan en bak het vlees goudbruin aan alle kanten, samen met de gerookte spekblokjes.

  9. Giet de marinade door een zeef over het vlees in de braadpan. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Draai halverwege de baktijd het varkenshaasje om.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rest van de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout. Meng met de geroosterde pijnboompitten en de verkruimelde kaas.

  11. Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Roer de Luikse siroop door de saus. Kruid naar smaak met peper en zout en klop 1 eetl. boter in stukjes door de saus.

  12. Afwerking:
  13. Snij het varkenshaasje in schuine sneden en verdeel over de borden. Geef er wat van de spinazie bij en lepel er het speksausje rond. Dien op met gekookte krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 49 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 50.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel

Bekijk het recept digitaal