Gemarineerde BBQ-sneden met aubergine en gepofte aardappel
Gemarineerde BBQ-sneden met aubergine en gepofte aardappel

Gemarineerde BBQ-sneden met aubergine en gepofte aardappel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Energie 1937 kj
Vet 23 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 10.3 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 31.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snipper de teentjes knoflook fijn. Meng de helft onder 3/4 van de olijfolie en het citroensap. Kruid met de oregano.

  4. Snij de aubergine in de lengte middendoor in de lengte en verdeel er de olie over. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de snoeptomaten middendoor. Snipper de ui fijn en meng samen met de rest van het knoflook onder de tomaten. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak het vlees ± 5 min. aan elke kant op de hete barbecue, afhankelijk van de dikte.

  8. Schik de aubergines met de schil naar onder naast het vlees en laat 5 à 8 min. bakken. Draai de aubergines om en laat 2 à 3 min. verder bakken.

  9. Rooster de aardappelen 10 min. op een hoek van de barbecue.

Tip
Geen BBQ-weer?

Maak dit gerecht klaar in de oven of de pan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snipper de teentjes knoflook fijn. Meng de helft onder 3/4 van de olijfolie en het citroensap. Kruid met de oregano.

  4. Snij de aubergine in de lengte middendoor in de lengte en verdeel er de olie over. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de snoeptomaten middendoor. Snipper de ui fijn en meng samen met de rest van het knoflook onder de tomaten. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak het vlees ± 5 min. aan elke kant op de hete barbecue, afhankelijk van de dikte.

  8. Schik de aubergines met de schil naar onder naast het vlees en laat 5 à 8 min. bakken. Draai de aubergines om en laat 2 à 3 min. verder bakken.

  9. Rooster de aardappelen 10 min. op een hoek van de barbecue.

Tip
Geen BBQ-weer?

Maak dit gerecht klaar in de oven of de pan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Energie 1937 kj
Vet 23 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 10.3 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 31.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal