Krokante aubergine met gegrilde berloumi en tomatensalade
Krokante aubergine met gegrilde berloumi en tomatensalade

Krokante aubergine met gegrilde berloumi en tomatensalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2134 kj
Energie 510 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 28.2 g
Suiker 9 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 18.1 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  3. Pers het knoflook. Snipper de sjalot fijn. Pluk de blaadjes basilicum, hou er enkele opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn. Snij de berloumi in plakken.

  4. Snij de trostomaten in 2 en meng met de halfgedroogde tomaten. Voeg 2 el van de olie toe samen met het knoflook, het fijngesnipperde basilicum en de sjalot.

  5. Snij de aubergines in plakken van ± 1,5 cm dik. Haal door de olijfolie en vervolgens door het paneermeel en druk goed aan zodat er een laagje blijft kleven.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de aubergines en de Berloumi ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  8. Verdeel de aubergines over een serveerschaal, schik er de Berloumi op en verdeel er de tomatensalade over. Werk af met de blaadjes basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  3. Pers het knoflook. Snipper de sjalot fijn. Pluk de blaadjes basilicum, hou er enkele opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn. Snij de berloumi in plakken.

  4. Snij de trostomaten in 2 en meng met de halfgedroogde tomaten. Voeg 2 el van de olie toe samen met het knoflook, het fijngesnipperde basilicum en de sjalot.

  5. Snij de aubergines in plakken van ± 1,5 cm dik. Haal door de olijfolie en vervolgens door het paneermeel en druk goed aan zodat er een laagje blijft kleven.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de aubergines en de Berloumi ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  8. Verdeel de aubergines over een serveerschaal, schik er de Berloumi op en verdeel er de tomatensalade over. Werk af met de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2134 kj
Energie 510 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 28.2 g
Suiker 9 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 18.1 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Estandon Lumière rosé A.O.P. Coteaux Varois en Provence Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal