Gemarineerde tonijn in papillot
Gemarineerde tonijn in papillot

Gemarineerde tonijn in papillot

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 46.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks ontdooien en dep droog.

  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade.

  4. Leg de tonijnsteaks op een groot plat bord en strijk elk stuk in met 1 eetl. marinade. Laat ± 5 min. trekken. Draai de stukken vis om en verdeel er de rest van de marinade over. Hou wel 1,5 eetl. over voor de groenten. Laat nog 15 min. marineren.

  5. Snij de courgette in blokjes van ± 1 cm (vooraf schillen is niet nodig).

  6. Snij de champignons middendoor of in vier, afhankelijk van de grootte.

  7. Bereiding:
  8. Bereid de groenten. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, pers de knoflookteentjes en laat even stoven.

  9. Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de tomatenstukjes toe en meng er 1,5 eetl. marinade door.

  10. Verdeel de groentebereiding over 4 grote vellen aluminiumfolie (± 40 cm). Schik op elk vel ook een tonijnsteak.

  11. Vouw de pakjes goed dicht. Schuif gedurende 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven of laat 25 min. bakken op een matig warme grill.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met pilavrijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks ontdooien en dep droog.

  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade.

  4. Leg de tonijnsteaks op een groot plat bord en strijk elk stuk in met 1 eetl. marinade. Laat ± 5 min. trekken. Draai de stukken vis om en verdeel er de rest van de marinade over. Hou wel 1,5 eetl. over voor de groenten. Laat nog 15 min. marineren.

  5. Snij de courgette in blokjes van ± 1 cm (vooraf schillen is niet nodig).

  6. Snij de champignons middendoor of in vier, afhankelijk van de grootte.

  7. Bereiding:
  8. Bereid de groenten. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, pers de knoflookteentjes en laat even stoven.

  9. Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de tomatenstukjes toe en meng er 1,5 eetl. marinade door.

  10. Verdeel de groentebereiding over 4 grote vellen aluminiumfolie (± 40 cm). Schik op elk vel ook een tonijnsteak.

  11. Vouw de pakjes goed dicht. Schuif gedurende 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven of laat 25 min. bakken op een matig warme grill.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met pilavrijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 46.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met delicaat parfum en een lichte groenzweem in de kleur. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal