- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tonijn in papillot
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met delicaat parfum en een lichte groenzweem in de kleur. Koel schenken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks ontdooien en dep droog.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
-
Leg de tonijnsteaks op een groot plat bord en strijk elk stuk in met 1 eetl. marinade. Laat ± 5 min. trekken. Draai de stukken vis om en verdeel er de rest van de marinade over. Hou wel 1,5 eetl. over voor de groenten. Laat nog 15 min. marineren.
-
Snij de courgette in blokjes van ± 1 cm (vooraf schillen is niet nodig).
-
Snij de champignons middendoor of in vier, afhankelijk van de grootte.
-
Bereiding:
-
Bereid de groenten. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, pers de knoflookteentjes en laat even stoven.
-
Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de tomatenstukjes toe en meng er 1,5 eetl. marinade door.
-
Verdeel de groentebereiding over 4 grote vellen aluminiumfolie (± 40 cm). Schik op elk vel ook een tonijnsteak.
-
Vouw de pakjes goed dicht. Schuif gedurende 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven of laat 25 min. bakken op een matig warme grill.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met pilavrijst.
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met delicaat parfum en een lichte groenzweem in de kleur. Koel schenken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks ontdooien en dep droog.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
-
Leg de tonijnsteaks op een groot plat bord en strijk elk stuk in met 1 eetl. marinade. Laat ± 5 min. trekken. Draai de stukken vis om en verdeel er de rest van de marinade over. Hou wel 1,5 eetl. over voor de groenten. Laat nog 15 min. marineren.
-
Snij de courgette in blokjes van ± 1 cm (vooraf schillen is niet nodig).
-
Snij de champignons middendoor of in vier, afhankelijk van de grootte.
-
Bereiding:
-
Bereid de groenten. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, pers de knoflookteentjes en laat even stoven.
-
Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de tomatenstukjes toe en meng er 1,5 eetl. marinade door.
-
Verdeel de groentebereiding over 4 grote vellen aluminiumfolie (± 40 cm). Schik op elk vel ook een tonijnsteak.
-
Vouw de pakjes goed dicht. Schuif gedurende 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven of laat 25 min. bakken op een matig warme grill.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met pilavrijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met delicaat parfum en een lichte groenzweem in de kleur. Koel schenken.