- Bewaar

- Bewaar
Gepaneerde scharfilet met groene groenten, bulgursalade en mosterdsausje
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Verwijder het uiteinde van de aspergepunten.
-
Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Hak de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Leg de vis, de groene asperges, de peultjes en de trosjes kerstomaten op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intusen de bulgur in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot 2 min. Voeg de room en de mosterd toe, en kruid met peper en zout. Laat 1 min. inkoken tot de saus lichtgebonden is.
-
Meng de bulgur met de dille, de citroenzeste en het citroensap.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis en de groenten over de borden. Geef er de bulgur bij en werk af met de mosterdsaus.
Nog scharfilets over? Maak ze ook klaar en eet ze de dag nadien koud als lunch in een salade. Of leg ze tussen een broodje met wat sla, komkommer, tomaat en tartaar.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Verwijder het uiteinde van de aspergepunten.
-
Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Hak de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Leg de vis, de groene asperges, de peultjes en de trosjes kerstomaten op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intusen de bulgur in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot 2 min. Voeg de room en de mosterd toe, en kruid met peper en zout. Laat 1 min. inkoken tot de saus lichtgebonden is.
-
Meng de bulgur met de dille, de citroenzeste en het citroensap.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis en de groenten over de borden. Geef er de bulgur bij en werk af met de mosterdsaus.
Nog scharfilets over? Maak ze ook klaar en eet ze de dag nadien koud als lunch in een salade. Of leg ze tussen een broodje met wat sla, komkommer, tomaat en tartaar.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac