Gepofte zoete aardappelen met chillisaus
Gepofte zoete aardappelen met chillisaus

Gepofte zoete aardappelen met chillisaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 51.6 g
Eiwit 26.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het quorngehakt oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Haal de maïskorrels van de maïskolf (dat gaat makkelijk als u de maïskolf schuin houdt en er met een mes de korrels van boven naar onderen afschraapt).

  7. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de aardappelen met 1 eetl. olijfolie en kruid met grof zeezout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig.

  13. Voeg het quorngehakt, de zachte paprika, de Mexicaanse chilikruiden en het komijnpoeder toe. Roerbak enkele min.

  14. Voeg de paprikablokjes en de tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  15. Voeg 5 min. voor het einde de maïskorrels en de kikkererwten toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Vul met de chilisaus en werk af met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het quorngehakt oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Haal de maïskorrels van de maïskolf (dat gaat makkelijk als u de maïskolf schuin houdt en er met een mes de korrels van boven naar onderen afschraapt).

  7. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de aardappelen met 1 eetl. olijfolie en kruid met grof zeezout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig.

  13. Voeg het quorngehakt, de zachte paprika, de Mexicaanse chilikruiden en het komijnpoeder toe. Roerbak enkele min.

  14. Voeg de paprikablokjes en de tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  15. Voeg 5 min. voor het einde de maïskorrels en de kikkererwten toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Vul met de chilisaus en werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 51.6 g
Eiwit 26.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn 1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal