Geroosterde kip met chorizo en aardappelpannetje
Geroosterde kip met chorizo en aardappelpannetje

Geroosterde kip met chorizo en aardappelpannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 41 g
Eiwit 52.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de takjes rozemarijn en tijm in 2 à 3 stukjes.

  4. Snij de rode ui in grove stukken en snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de platte peterselie.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Vul de kip met de takjes rozemarijn, de tijm, de stukken rode ui en de helft van het knoflook. Maak het vel op de rug van de kip los en schik de sneetjes chorizo naast elkaar tussen het vel en het vlees van de kip. Bestrijk de bovenkant van het vel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, peper en zout.

  9. Leg de kip in een ovenschaal en bak 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

  10. Schil intussen de aardappelen en snij in de lengte in 4. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de rest van het knoflook glazig. Voeg de aardappelen toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken op een hoog vuur. Meng er vlak voor het serveren de peterselieblaadjes onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de takjes rozemarijn en tijm in 2 à 3 stukjes.

  4. Snij de rode ui in grove stukken en snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de platte peterselie.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Vul de kip met de takjes rozemarijn, de tijm, de stukken rode ui en de helft van het knoflook. Maak het vel op de rug van de kip los en schik de sneetjes chorizo naast elkaar tussen het vel en het vlees van de kip. Bestrijk de bovenkant van het vel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, peper en zout.

  9. Leg de kip in een ovenschaal en bak 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

  10. Schil intussen de aardappelen en snij in de lengte in 4. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de rest van het knoflook glazig. Voeg de aardappelen toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken op een hoog vuur. Meng er vlak voor het serveren de peterselieblaadjes onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 41 g
Eiwit 52.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Goudray `La Majeure' Plan de Dieu A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal