Geroosterde kippenbovenbout met ovenpanzanella
Geroosterde kippenbovenbout met ovenpanzanella

Geroosterde kippenbovenbout met ovenpanzanella

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 40.8 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 7 g
Eiwit 40.3 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de ciabatta in de lengte in 3 en daarna in blokjes.

  5. Pers het knoflook en meng het met de Italiaanse kruidenmix en 3 eetl. olijfolie.

  6. Verdeel de tapastomaten in kleinere trosjes.

  7. Snij de pancetta in reepjes.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in brede repen.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. van de gekruide olijfolie. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en verdeel de ciabatta, de paprika's, de pancetta en de tapastomaten over de schaal. Besprenkel met de rest van de gekruide olijfolie. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en meng er de olijven onder.

  12. Breng intussen de rucola op smaak met 1 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Werk de schotel af met de helft van de rucola en geef er de rest apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de ciabatta in de lengte in 3 en daarna in blokjes.

  5. Pers het knoflook en meng het met de Italiaanse kruidenmix en 3 eetl. olijfolie.

  6. Verdeel de tapastomaten in kleinere trosjes.

  7. Snij de pancetta in reepjes.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in brede repen.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. van de gekruide olijfolie. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en verdeel de ciabatta, de paprika's, de pancetta en de tapastomaten over de schaal. Besprenkel met de rest van de gekruide olijfolie. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en meng er de olijven onder.

  12. Breng intussen de rucola op smaak met 1 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Werk de schotel af met de helft van de rucola en geef er de rest apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 40.8 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 7 g
Eiwit 40.3 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Duc de Lerme Merlot I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal