- Bewaar

- Bewaar
Gevuld parelhoen met broccoli-aardappelgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Terra Vitis A.C. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes en snij de steeltjes in schijfjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de korst van de Chaumes en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Schik het parelhoen in een ovenschotel en verdeel er ± 2 eetl. boter over in nootjes. Giet het vocht van de verpakking over het vlees.
-
Zet de schotel 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 1/2 cm. Leg de aardappelen in het midden van een ovenschotel.
-
Kook de broccoli in lichtgezouten water gedurende 5 min. Giet af, meng met de halfgedroogde kerstomaten en 1 à 2 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten. Verdeel de groenten rond de aardappelen.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er al roerend, beetje bij beetje, de koude melk bij, tot u een gladde saus krijgt. Voeg de stukjes Chaumes toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de groenten en bestrooi met het paneermeel. Plaats mee in de oven gedurende de laatste 20 à 30 min. van de baktijd van het vlees.
-
Haal het parelhoen uit de schotel en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje en warm even op. Bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij de billen en de vleugels van het parelhoen en snij de borst in sneetjes. Dien op met de broccoli-aardappelgratin en geef er de saus apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Terra Vitis A.C. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes en snij de steeltjes in schijfjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de korst van de Chaumes en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Schik het parelhoen in een ovenschotel en verdeel er ± 2 eetl. boter over in nootjes. Giet het vocht van de verpakking over het vlees.
-
Zet de schotel 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 1/2 cm. Leg de aardappelen in het midden van een ovenschotel.
-
Kook de broccoli in lichtgezouten water gedurende 5 min. Giet af, meng met de halfgedroogde kerstomaten en 1 à 2 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten. Verdeel de groenten rond de aardappelen.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er al roerend, beetje bij beetje, de koude melk bij, tot u een gladde saus krijgt. Voeg de stukjes Chaumes toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de groenten en bestrooi met het paneermeel. Plaats mee in de oven gedurende de laatste 20 à 30 min. van de baktijd van het vlees.
-
Haal het parelhoen uit de schotel en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje en warm even op. Bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij de billen en de vleugels van het parelhoen en snij de borst in sneetjes. Dien op met de broccoli-aardappelgratin en geef er de saus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Les Hauts Rocs Terra Vitis A.C. Côtes du Rhône Villages