Gevuld witloof met bulgur en champignons
Gevuld witloof met bulgur en champignons

Gevuld witloof met bulgur en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 4.6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 21.4 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Giet 4 dl heet water over de bulgur, dek af en laat 10 à 15 min. zwellen.

  3. Hak intussen de hazelnoten en de champignons grof.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Snij de geitenkaas in 20 dunne schijfjes.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig.

  11. Voeg de champignons, de hazelnoten, de tijm en de helft van de peterselie toe en bak 3 à 5 min.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal.

  13. Maak de bulgur los met een vork en meng onder de champignons. Verdeel over de stukken witloof.

  14. Leg 2 schijfjes geitenkaas op elk stuk witloof en bestrooi met de rest van de peterselie. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Giet 1/2 dl heet water over 30 g bulgur, dek af en laat 10 min. zwellen. 2 Snipper intussen 80 g witloof, 20 g grotchampignons en 1 takje platte peterselie fijn. Kook samen 10 min. in water. Giet af. 3 Mix de groenten en de bulgur fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Giet 4 dl heet water over de bulgur, dek af en laat 10 à 15 min. zwellen.

  3. Hak intussen de hazelnoten en de champignons grof.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Snij de geitenkaas in 20 dunne schijfjes.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig.

  11. Voeg de champignons, de hazelnoten, de tijm en de helft van de peterselie toe en bak 3 à 5 min.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal.

  13. Maak de bulgur los met een vork en meng onder de champignons. Verdeel over de stukken witloof.

  14. Leg 2 schijfjes geitenkaas op elk stuk witloof en bestrooi met de rest van de peterselie. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Giet 1/2 dl heet water over 30 g bulgur, dek af en laat 10 min. zwellen. 2 Snipper intussen 80 g witloof, 20 g grotchampignons en 1 takje platte peterselie fijn. Kook samen 10 min. in water. Giet af. 3 Mix de groenten en de bulgur fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 4.6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 21.4 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal