Gevulde butternut met quinoa, spinazie en feta
Gevulde butternut met quinoa, spinazie en feta

Gevulde butternut met quinoa, spinazie en feta

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 21.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (55 min.)

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij de butternutpompoenen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de pompoenen met het snijvlak naar boven 45 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

  7. Hak de spinazieblaadjes grof.

  8. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Verkruimel de feta.

  10. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  11. Bereiding:
  12. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  14. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met de nootmuskaat, de tijm, peper en zout.

  15. Roer de quinoa los met een vork en meng er de spinazie, de walnootpitten en de feta onder. Verdeel de quinoamengeling over de butternutpompoenen. Zet 10 min. onder de ovengrill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (55 min.)

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij de butternutpompoenen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de pompoenen met het snijvlak naar boven 45 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

  7. Hak de spinazieblaadjes grof.

  8. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Verkruimel de feta.

  10. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  11. Bereiding:
  12. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  14. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met de nootmuskaat, de tijm, peper en zout.

  15. Roer de quinoa los met een vork en meng er de spinazie, de walnootpitten en de feta onder. Verdeel de quinoamengeling over de butternutpompoenen. Zet 10 min. onder de ovengrill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 21.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal