- Bewaar

- Bewaar
Gevulde courgette met linzen en feta
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Les Hauts Rocs Bio A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 30 min. in de oven
Kook de linzen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes. Verkruimel de feta.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en hol uit tot op ± 1/2 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de zoete puntpaprika en het vruchtvlees van de courgettes toe en bak 5 min. op een matig vuur.
-
Voeg de linzen, de helft van de feta, de oregano en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat nog heel even op het vuur staan.
-
Vul de halve courgettes met de linzenbereiding en druk goed aan.
-
Giet de tomatenpulp in een ovenschaal en leg er de gevulde courgettes in. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de feta. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Les Hauts Rocs Bio A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 30 min. in de oven
Kook de linzen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes. Verkruimel de feta.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en hol uit tot op ± 1/2 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de zoete puntpaprika en het vruchtvlees van de courgettes toe en bak 5 min. op een matig vuur.
-
Voeg de linzen, de helft van de feta, de oregano en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat nog heel even op het vuur staan.
-
Vul de halve courgettes met de linzenbereiding en druk goed aan.
-
Giet de tomatenpulp in een ovenschaal en leg er de gevulde courgettes in. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de feta. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Les Hauts Rocs Bio A.O.P. Côtes du Rhône