Gevulde courgette met linzen en feta
Gevulde courgette met linzen en feta

Gevulde courgette met linzen en feta

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Energie 1732 kj
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 9.7 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 22.3 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 30 min. in de oven

    Kook de linzen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  2. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes. Verkruimel de feta.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en hol uit tot op ± 1/2 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de zoete puntpaprika en het vruchtvlees van de courgettes toe en bak 5 min. op een matig vuur.

  6. Voeg de linzen, de helft van de feta, de oregano en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat nog heel even op het vuur staan.

  7. Vul de halve courgettes met de linzenbereiding en druk goed aan.

  8. Giet de tomatenpulp in een ovenschaal en leg er de gevulde courgettes in. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de feta. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 30 min. in de oven

    Kook de linzen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  2. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes. Verkruimel de feta.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en hol uit tot op ± 1/2 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de zoete puntpaprika en het vruchtvlees van de courgettes toe en bak 5 min. op een matig vuur.

  6. Voeg de linzen, de helft van de feta, de oregano en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat nog heel even op het vuur staan.

  7. Vul de halve courgettes met de linzenbereiding en druk goed aan.

  8. Giet de tomatenpulp in een ovenschaal en leg er de gevulde courgettes in. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de feta. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Energie 1732 kj
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 9.7 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 22.3 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Les Hauts Rocs Bio A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal