Gevulde courgetterolletjes met pancetta en mozzarella
Gevulde courgetterolletjes met pancetta en mozzarella

Gevulde courgetterolletjes met pancetta en mozzarella

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 21.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 43.5 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in de lengte in sneetjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het knoflook en de blaadjes basilicum fijn.

  4. Snij de sneetjes mozzarella in 2.

  5. Rasp de provolone.

  6. Klop het ei los met een vork en roer samen met het knoflook, het basilicum en de provolone onder de ricotta.

  7. Meng de Italiaanse kruiden onder de passata.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verdeel de helft van de passata over een ovenschaal.

  11. Leg op elk sneetje courgette een sneetje pancetta en 2 halve sneetjes mozzarella. Rol de sneetjes courgette strak op en schik naast elkaar in een ovenschaal. Kruid met peper en zout.

  12. Lepel er de ricottamengeling over en giet er de rest van de passata over. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, roer er de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

Tip

Klaar om op te warmen De schotel met courgetterolletjes kan je vooraf al 20 min. bakken. Dek hem goed af voor je hem in de koelkast zet. De dag nadien zet je hem nog ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in de lengte in sneetjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het knoflook en de blaadjes basilicum fijn.

  4. Snij de sneetjes mozzarella in 2.

  5. Rasp de provolone.

  6. Klop het ei los met een vork en roer samen met het knoflook, het basilicum en de provolone onder de ricotta.

  7. Meng de Italiaanse kruiden onder de passata.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verdeel de helft van de passata over een ovenschaal.

  11. Leg op elk sneetje courgette een sneetje pancetta en 2 halve sneetjes mozzarella. Rol de sneetjes courgette strak op en schik naast elkaar in een ovenschaal. Kruid met peper en zout.

  12. Lepel er de ricottamengeling over en giet er de rest van de passata over. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, roer er de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

Tip

Klaar om op te warmen De schotel met courgetterolletjes kan je vooraf al 20 min. bakken. Dek hem goed af voor je hem in de koelkast zet. De dag nadien zet je hem nog ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 21.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 43.5 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel Donkere trappist met een typisch boeket van koffie en zoethout. Volle, zachte smaak met verfijnde hoptoetsen. Wijn Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône Deze heerlijke rode wijn is pittig, fruitig (rood en zwart fruit) en licht kruidig (peper).

Bekijk het recept digitaal