- Bewaar

- Bewaar
Gevulde hoevekip met een sausje van Affligem
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn.
-
Vul de kip met de helft van de wortelen, selder en ui. Bind de poten opnieuw vast.
-
Snij de blaadjes van de citroenmelisse in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verdeel 1 eetl. boter over een ovenschotel en leg er de gevulde kip in. Smeer nog 1 eetl. boter over de kip. Schik er de andere helft van de wortelen, selder en ui rond. Kruid met peper en zout.
-
Zet de ovenschotel 1 u. 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in de lengte in smalle repen. Scheur de oesterzwammen ook in repen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof en de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Als de kip gaar is, haal dan het braadvocht samen met de groentjes uit de ovenschotel en doe in een kookpot. Giet er het bier bij en voeg het sneetje honingkoek toe. Roer alles goed onder en laat 5 min. koken.
-
Giet door een zeef in een steelpan en prak al het vocht uit de groenten en de honingkoek met een vork.
-
Breng de biersaus opnieuw aan de kook en laat 5 min. inkoken. Meng er net voor het opdienen de citroenmelisse en peterselie onder.
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en verdeel over de borden, samen met het witloof en de oesterzwammen. Dien de biersaus apart op. Geef er kroketten bij.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn.
-
Vul de kip met de helft van de wortelen, selder en ui. Bind de poten opnieuw vast.
-
Snij de blaadjes van de citroenmelisse in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verdeel 1 eetl. boter over een ovenschotel en leg er de gevulde kip in. Smeer nog 1 eetl. boter over de kip. Schik er de andere helft van de wortelen, selder en ui rond. Kruid met peper en zout.
-
Zet de ovenschotel 1 u. 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in de lengte in smalle repen. Scheur de oesterzwammen ook in repen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof en de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Als de kip gaar is, haal dan het braadvocht samen met de groentjes uit de ovenschotel en doe in een kookpot. Giet er het bier bij en voeg het sneetje honingkoek toe. Roer alles goed onder en laat 5 min. koken.
-
Giet door een zeef in een steelpan en prak al het vocht uit de groenten en de honingkoek met een vork.
-
Breng de biersaus opnieuw aan de kook en laat 5 min. inkoken. Meng er net voor het opdienen de citroenmelisse en peterselie onder.
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en verdeel over de borden, samen met het witloof en de oesterzwammen. Dien de biersaus apart op. Geef er kroketten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond