- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kippenbil met prinsessenbonen en rode pompelmoes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Montecucco D.O.C. Sangiovese Vigne a Porrona (A.e G. Folonari) Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Leg de gevulde kippenbillen naast elkaar in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid met peper en zout en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de prinsessenbonen 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de granaatappel in 2 en lepel er de pitjes uit (zonder de witte vliezen). Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op. Snipper ook de rode ui fijn.
-
Haal de kip uit de oven. Blus de ovenschotel met de porto en de kippenbouillon. Schraap de braadresten los en giet de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. Voeg de prinsessenbonen toe en laat even opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de pompelmoespartjes, het pompelmoessap, de granaatappelpitten en de pijnboompitten onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gevulde kippenbillen en de prinsessenbonen over de borden en lepel er de saus rond. Geef er gratin dauphinois of aardappelkroketten bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Montecucco D.O.C. Sangiovese Vigne a Porrona (A.e G. Folonari) Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Leg de gevulde kippenbillen naast elkaar in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid met peper en zout en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de prinsessenbonen 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de granaatappel in 2 en lepel er de pitjes uit (zonder de witte vliezen). Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op. Snipper ook de rode ui fijn.
-
Haal de kip uit de oven. Blus de ovenschotel met de porto en de kippenbouillon. Schraap de braadresten los en giet de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. Voeg de prinsessenbonen toe en laat even opwarmen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de pompelmoespartjes, het pompelmoessap, de granaatappelpitten en de pijnboompitten onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gevulde kippenbillen en de prinsessenbonen over de borden en lepel er de saus rond. Geef er gratin dauphinois of aardappelkroketten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Montecucco D.O.C. Sangiovese Vigne a Porrona (A.e G. Folonari) Italië