Gevulde paprika met champignoncrumble
Gevulde paprika met champignoncrumble

Gevulde paprika met champignoncrumble

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 12.5 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 30.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de champignonschijfjes en het knoflook toe. Bak 4 à 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

  10. Meng de rode pesto, de hazelnoten, de mozzarella en het paneermeel door elkaar in een grote kom. Voeg de gebakken champignons toe. Kruid met peper en zout.

  11. Schik de paprikahelften op een bakplaat met bakpapier en vul met de champignonmengeling. Druk de vulling goed aan.

  12. Bak de paprika's ± 30 min. beetgaar in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de gevulde paprika's met de spirelli.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g paprika in kleine blokjes. 2 Kook de paprika en 100 g volkorenspirelli 11 min. gaar in een bodempje water. 3 Snij de pasta in hapklare blokjes en meng met de paprikablokjes, 5 g geraspte mozzarella en 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de champignonschijfjes en het knoflook toe. Bak 4 à 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

  10. Meng de rode pesto, de hazelnoten, de mozzarella en het paneermeel door elkaar in een grote kom. Voeg de gebakken champignons toe. Kruid met peper en zout.

  11. Schik de paprikahelften op een bakplaat met bakpapier en vul met de champignonmengeling. Druk de vulling goed aan.

  12. Bak de paprika's ± 30 min. beetgaar in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de gevulde paprika's met de spirelli.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g paprika in kleine blokjes. 2 Kook de paprika en 100 g volkorenspirelli 11 min. gaar in een bodempje water. 3 Snij de pasta in hapklare blokjes en meng met de paprikablokjes, 5 g geraspte mozzarella en 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 12.5 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 30.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal