Gevulde paprika met champignons en hamburger
Gevulde paprika met champignons en hamburger

Gevulde paprika met champignons en hamburger

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 41.3 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 12.8 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 53.9 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  6. Snij de champignons in stukjes.

  7. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  8. Verwijder de zaadlijsten uit de courgette en snij in blokjes van 1 cm.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons en de courgetteblokjes toe en roerbak 5 à 6 min. op een hoog vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  13. Klop de eieren los en meng er de ricotta, de lente-uitjes en de parelcouscous onder. Kruid met peper en zout. Vul de paprikahelften met het couscousmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de hamburgers ± 10 min. aan alle kanten.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de gevulde paprika's met een hamburger en de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  6. Snij de champignons in stukjes.

  7. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  8. Verwijder de zaadlijsten uit de courgette en snij in blokjes van 1 cm.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons en de courgetteblokjes toe en roerbak 5 à 6 min. op een hoog vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  13. Klop de eieren los en meng er de ricotta, de lente-uitjes en de parelcouscous onder. Kruid met peper en zout. Vul de paprikahelften met het couscousmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de hamburgers ± 10 min. aan alle kanten.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de gevulde paprika's met een hamburger en de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 41.3 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 12.8 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 53.9 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal