Gevulde paprika met tonijn
Gevulde paprika met tonijn

Gevulde paprika met tonijn

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 27.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  4. Laat de tonijn uitlekken.

  5. Hak het bieslook fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Snij de olijven in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Prak de tonijn met een vork en meng er de ricotta, het knoflook, het bieslook, de olijven en de uitgelekte kappertjes onder. Kruid met de oregano, het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Vul de halve paprika's met de tonijnmengeling en leg in een ovenschaal.

  12. Giet de visbouillon rond de paprika's en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Dien lauw op met brood en een salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  4. Laat de tonijn uitlekken.

  5. Hak het bieslook fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Snij de olijven in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Prak de tonijn met een vork en meng er de ricotta, het knoflook, het bieslook, de olijven en de uitgelekte kappertjes onder. Kruid met de oregano, het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Vul de halve paprika's met de tonijnmengeling en leg in een ovenschaal.

  12. Giet de visbouillon rond de paprika's en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Dien lauw op met brood en een salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 27.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria - Italië

Bekijk het recept digitaal