Gevulde paprika’s met linzen en feta
Gevulde paprika’s met linzen en feta

Gevulde paprika’s met linzen en feta

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Energie 1966 kj
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 8.1 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 24 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 30 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de zaden en witte zaadlijsten. Snij de champignons in 4 en snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  4. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de uien, het knoflook en de champignons 5 min. Spoel de linzen onder koud water en voeg toe aan de pan met de gekookte bulgur en de pijnboompitten. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  6. Leg de halve paprika’s op een bakplaat met bakpapier en vul ze met het bulgurmengsel. Verkruimel er de feta over en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 30 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de zaden en witte zaadlijsten. Snij de champignons in 4 en snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  4. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de uien, het knoflook en de champignons 5 min. Spoel de linzen onder koud water en voeg toe aan de pan met de gekookte bulgur en de pijnboompitten. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  6. Leg de halve paprika’s op een bakplaat met bakpapier en vul ze met het bulgurmengsel. Verkruimel er de feta over en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Energie 1966 kj
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 8.1 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 24 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië Bier Curtius Smash Blond bier

Bekijk het recept digitaal