Gevulde paprika's met wijting
Gevulde paprika's met wijting

Gevulde paprika's met wijting

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 18.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten (het steeltje mag eraan blijven).

  5. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de halve ijsbergsla in fijne reepjes.

  7. Snipper de rode ui heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  10. Kook ondertussen de paprikahelften 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  11. Smelt de boter in dezelfde kookpot en bak de blokjes selder 2 min. gaar. Leg er de diepgevroren wijtingfilets op en kruid met de tijm, peper en zout. Overgiet met de bouillon en laat 10 min. afgedekt sudderen. Giet het overtollige vocht af.

  12. Prak de vis fijn en meng er de blokjes aardappel en de ricotta onder. Kruid eventueel met peper en zout.

  13. Vul de paprikahelften met de aardappel-vismengeling en bestrooi met de pijnboompitten. Zet 2 à 3 min. onder de hete ovengrill.

  14. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar, kruid met peper en zout en roer onder de ijsbergsla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten (het steeltje mag eraan blijven).

  5. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de halve ijsbergsla in fijne reepjes.

  7. Snipper de rode ui heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  10. Kook ondertussen de paprikahelften 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  11. Smelt de boter in dezelfde kookpot en bak de blokjes selder 2 min. gaar. Leg er de diepgevroren wijtingfilets op en kruid met de tijm, peper en zout. Overgiet met de bouillon en laat 10 min. afgedekt sudderen. Giet het overtollige vocht af.

  12. Prak de vis fijn en meng er de blokjes aardappel en de ricotta onder. Kruid eventueel met peper en zout.

  13. Vul de paprikahelften met de aardappel-vismengeling en bestrooi met de pijnboompitten. Zet 2 à 3 min. onder de hete ovengrill.

  14. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar, kruid met peper en zout en roer onder de ijsbergsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 18.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Speciaalbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal