- Bewaar

- Bewaar
Gevulde parelhoenfilet met vijgen en venkel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij in elke filet een gleufje, net zoals een enveloppe.
-
Snij de venkelknollen in kleine blokjes.
-
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
-
Hak de vijgen in stukjes.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit (u hebt 1 eetl. van elk nodig).
-
Snipper de rode ui, de knoflookteentjes en de peterselie fijn.
-
Snij de pancetta in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes pancetta samen met de fijngesnipperde rode ui en het knoflook gedurende 2 min. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en roerbak 3 min.
-
Voeg de witte wijn, de rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de vijgen toe. Laat 8 min. sudderen, kruid met peper en zout en zeef boven een kom. Bewaar het kookvocht.
-
Vul de parelhoenfilets met het vijgen-venkelmengsel, zet ze vast met een prikkertje en leg in een ovenschaal (als er vulling over is, leg die dan rond de filets in de schaal).
-
Giet er 2 eetl. olijfolie, het kookvocht, het sinaasappelsap en 1 dl water over. Laat 15 à 20 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het vlees gaar is.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en geef er pasta of natuuraardappelen bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij in elke filet een gleufje, net zoals een enveloppe.
-
Snij de venkelknollen in kleine blokjes.
-
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
-
Hak de vijgen in stukjes.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit (u hebt 1 eetl. van elk nodig).
-
Snipper de rode ui, de knoflookteentjes en de peterselie fijn.
-
Snij de pancetta in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes pancetta samen met de fijngesnipperde rode ui en het knoflook gedurende 2 min. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en roerbak 3 min.
-
Voeg de witte wijn, de rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de vijgen toe. Laat 8 min. sudderen, kruid met peper en zout en zeef boven een kom. Bewaar het kookvocht.
-
Vul de parelhoenfilets met het vijgen-venkelmengsel, zet ze vast met een prikkertje en leg in een ovenschaal (als er vulling over is, leg die dan rond de filets in de schaal).
-
Giet er 2 eetl. olijfolie, het kookvocht, het sinaasappelsap en 1 dl water over. Laat 15 à 20 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het vlees gaar is.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en geef er pasta of natuuraardappelen bij.