Gevulde parelhoenfilet met vijgen en venkel
Gevulde parelhoenfilet met vijgen en venkel

Gevulde parelhoenfilet met vijgen en venkel

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij in elke filet een gleufje, net zoals een enveloppe.

  3. Snij de venkelknollen in kleine blokjes.

  4. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.

  5. Hak de vijgen in stukjes.

  6. Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit (u hebt 1 eetl. van elk nodig).

  7. Snipper de rode ui, de knoflookteentjes en de peterselie fijn.

  8. Snij de pancetta in kleine stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes pancetta samen met de fijngesnipperde rode ui en het knoflook gedurende 2 min. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en roerbak 3 min.

  11. Voeg de witte wijn, de rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de vijgen toe. Laat 8 min. sudderen, kruid met peper en zout en zeef boven een kom. Bewaar het kookvocht.

  12. Vul de parelhoenfilets met het vijgen-venkelmengsel, zet ze vast met een prikkertje en leg in een ovenschaal (als er vulling over is, leg die dan rond de filets in de schaal).

  13. Giet er 2 eetl. olijfolie, het kookvocht, het sinaasappelsap en 1 dl water over. Laat 15 à 20 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het vlees gaar is.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en geef er pasta of natuuraardappelen bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij in elke filet een gleufje, net zoals een enveloppe.

  3. Snij de venkelknollen in kleine blokjes.

  4. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.

  5. Hak de vijgen in stukjes.

  6. Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit (u hebt 1 eetl. van elk nodig).

  7. Snipper de rode ui, de knoflookteentjes en de peterselie fijn.

  8. Snij de pancetta in kleine stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes pancetta samen met de fijngesnipperde rode ui en het knoflook gedurende 2 min. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en roerbak 3 min.

  11. Voeg de witte wijn, de rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de vijgen toe. Laat 8 min. sudderen, kruid met peper en zout en zeef boven een kom. Bewaar het kookvocht.

  12. Vul de parelhoenfilets met het vijgen-venkelmengsel, zet ze vast met een prikkertje en leg in een ovenschaal (als er vulling over is, leg die dan rond de filets in de schaal).

  13. Giet er 2 eetl. olijfolie, het kookvocht, het sinaasappelsap en 1 dl water over. Laat 15 à 20 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het vlees gaar is.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en geef er pasta of natuuraardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 38.8 g

Bekijk het recept digitaal