- Bewaar

- Bewaar
Gevulde portobello's met erwtenrisotto en geroosterde munt
Onze drankensuggesties
Wijn Marche I.G.T. Sangiovese Biologico Moncaro Marche - Italië Bier Postel Dubbel Donker abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
55 min.
-
Kook de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snipper intussen de ui fijn en hak de spinazie grof.
-
Meng het alternatief voor room met de kruidenkaas en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Los het bouillonblokje op in heet water.
-
Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet 1 pollepel groentebouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel, anders wordt de rijst papperig. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Voeg 2 min. voor het einde de spinazie toe en laat slinken.
-
Verhit ondertussen 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de erwten ± 2 min. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de tijm en erwten toe aan de rijst en meng goed.
-
Bestrijk de bolle kant van de portobello’s met 1/4 van de olijfolie en leg ze in een ovenschaal (leg ze niet te dicht bij elkaar). Vul de portobello’s met de erwtenrisotto, schep er wat roomkaas over en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de munt fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en rooster de munt samen met de pijnboompitten. Haal de portobello’s uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten en de munt.
Het grote voordeel van dit gerecht? Je kan het volledig vooraf klaarmaken. Kom 's avonds thuis, zet de schotel 10 à 15 min. in de oven en plof in de zetel. Geen rush, gewoon relaxed …
Onze drankensuggesties
Wijn Marche I.G.T. Sangiovese Biologico Moncaro Marche - Italië Bier Postel Dubbel Donker abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
55 min.
-
Kook de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snipper intussen de ui fijn en hak de spinazie grof.
-
Meng het alternatief voor room met de kruidenkaas en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Los het bouillonblokje op in heet water.
-
Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet 1 pollepel groentebouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel, anders wordt de rijst papperig. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Voeg 2 min. voor het einde de spinazie toe en laat slinken.
-
Verhit ondertussen 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de erwten ± 2 min. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de tijm en erwten toe aan de rijst en meng goed.
-
Bestrijk de bolle kant van de portobello’s met 1/4 van de olijfolie en leg ze in een ovenschaal (leg ze niet te dicht bij elkaar). Vul de portobello’s met de erwtenrisotto, schep er wat roomkaas over en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de munt fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en rooster de munt samen met de pijnboompitten. Haal de portobello’s uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten en de munt.
Het grote voordeel van dit gerecht? Je kan het volledig vooraf klaarmaken. Kom 's avonds thuis, zet de schotel 10 à 15 min. in de oven en plof in de zetel. Geen rush, gewoon relaxed …
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Marche I.G.T. Sangiovese Biologico Moncaro Marche - Italië Bier Postel Dubbel Donker abdijbier