Gevulde puntpaprika's met quinoa en bonen
Gevulde puntpaprika's met quinoa en bonen

Gevulde puntpaprika's met quinoa en bonen

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 37.4 g
Suiker 11.4 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 17.9 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken. - Hak de spinazie grof. - Snij de feta in blokjes. - Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Bereiding:
  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de spinazie, de witte bonen en de feta onder. Kruid met peper en zout.

  5. Pers intussen de citroen. Snipper het knoflook heel fijn en hak het bieslook fijn. Meng samen met het citroensap onder de yoghurt en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikahelften 2 min. aan elke kant.

  7. Vul de paprika's met de quinoamengeling en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet 5 min. onder de hete ovengrill tot de feta lichtjes gesmolten is.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met de yoghurtsaus.

Tip

Weekend, feestdag, vakantie? Neem dan eens rustig de tijd in de keuken. Gebruik bijvoorbeeld geen bonen uit blik, maar maak de witte bonen zelf klaar. Laat de droge bonen 1 nacht weken in koud water en kook ze daarna 15 à 20 min. gaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken. - Hak de spinazie grof. - Snij de feta in blokjes. - Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Bereiding:
  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de spinazie, de witte bonen en de feta onder. Kruid met peper en zout.

  5. Pers intussen de citroen. Snipper het knoflook heel fijn en hak het bieslook fijn. Meng samen met het citroensap onder de yoghurt en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikahelften 2 min. aan elke kant.

  7. Vul de paprika's met de quinoamengeling en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet 5 min. onder de hete ovengrill tot de feta lichtjes gesmolten is.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met de yoghurtsaus.

Tip

Weekend, feestdag, vakantie? Neem dan eens rustig de tijd in de keuken. Gebruik bijvoorbeeld geen bonen uit blik, maar maak de witte bonen zelf klaar. Laat de droge bonen 1 nacht weken in koud water en kook ze daarna 15 à 20 min. gaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 37.4 g
Suiker 11.4 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 17.9 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Val-Dieu Blond Wijn Château Artix `Les Murailles' - A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal