Gevulde spaghettipompoen met zuiderse kip en paprika
Gevulde spaghettipompoen met zuiderse kip en paprika

Gevulde spaghettipompoen met zuiderse kip en paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 753 kcal
Vet 33 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 18.5 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 50.2 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de kip in stukken.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de pompoenen in de lengte in 2, verwijder de pitten en draden.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Doe de aardappelen in een ovenschaal. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zout. Bak samen met de pompoen 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes paprika toe en laat 6 min. stoven. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes kip goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder bakken op een matig vuur.

  13. Meng de kip, de aardappelen en de paprika onder elkaar. Meng er de gedroogde kruiden, de pompoenpitten, de passata en 3/4 van de mozzarella onder.

  14. Schraap met een vork de pompoenslierten uit de pompoen.

  15. Vul de pompoenhelften met de kipmengeling en verdeel er de pompoenslierten over. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de kip in stukken.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de pompoenen in de lengte in 2, verwijder de pitten en draden.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Doe de aardappelen in een ovenschaal. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zout. Bak samen met de pompoen 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes paprika toe en laat 6 min. stoven. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes kip goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder bakken op een matig vuur.

  13. Meng de kip, de aardappelen en de paprika onder elkaar. Meng er de gedroogde kruiden, de pompoenpitten, de passata en 3/4 van de mozzarella onder.

  14. Schraap met een vork de pompoenslierten uit de pompoen.

  15. Vul de pompoenhelften met de kipmengeling en verdeel er de pompoenslierten over. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 753 kcal
Vet 33 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 18.5 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 50.2 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Alma Cersius 'Gardian' Grande Réserve Chardonnay-Sauvignon- Vermentino I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal