Gevulde tomaat met spinazietaboulé
Gevulde tomaat met spinazietaboulé

Gevulde tomaat met spinazietaboulé

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 736 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 71 g
Suiker 12.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 35.7 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij het hoedje van de tomaten en lepel er de zaadjes uit.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  10. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt goudbruin. Roer los met een vork. Haal het gehakt uit de pan en meng er de tomatentapenade onder.

  11. Meng de spinazie, de linzen en het gehakt onder de couscous. Kruid met peper en zout.

  12. Vul de tomaten met de couscousmengeling. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. olijfolie en leg er de tomaten in. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven, plaats 5 min. voor het einde de hoedjes weer op de tomaten.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Doe 50 g couscous in een kom en overgiet met heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork. 2 Haal in stap 2 van bovenstaand recept 40 g gehakt uit de pan voor u de tomatentapenade toevoegt. 3 Meng het gehakt met de couscous, 20 g grofgehakte spinazie en 30 g uitgelekte linzen. 4 Vul 1 uitgeholde tomaat met de couscousmengeling en zet samen met de andere tomaten in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij het hoedje van de tomaten en lepel er de zaadjes uit.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  10. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt goudbruin. Roer los met een vork. Haal het gehakt uit de pan en meng er de tomatentapenade onder.

  11. Meng de spinazie, de linzen en het gehakt onder de couscous. Kruid met peper en zout.

  12. Vul de tomaten met de couscousmengeling. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. olijfolie en leg er de tomaten in. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven, plaats 5 min. voor het einde de hoedjes weer op de tomaten.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Doe 50 g couscous in een kom en overgiet met heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork. 2 Haal in stap 2 van bovenstaand recept 40 g gehakt uit de pan voor u de tomatentapenade toevoegt. 3 Meng het gehakt met de couscous, 20 g grofgehakte spinazie en 30 g uitgelekte linzen. 4 Vul 1 uitgeholde tomaat met de couscousmengeling en zet samen met de andere tomaten in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 736 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 71 g
Suiker 12.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 35.7 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal