Gevulde tomaten met Provençaalse krieltjes uit de oven
Gevulde tomaten met Provençaalse krieltjes uit de oven

Gevulde tomaten met Provençaalse krieltjes uit de oven

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Energie 2184 kj
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 9 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 23.7 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de champignons in 2. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden (zodat alle teentjes doormidden gesneden zijn). Snij de rode uien in ringen.

  4. Wrijf een grote ovenschaal in met het opengesneden knoflook. Voeg de krielaardappelen toe en meng er de olijfolie, peper en zout onder. Leg er de halve knoflookbollen op met de snijkant naar boven. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Haal uit de oven en meng er de champignons, de rode uien en de diepgevroren paprikareepjes onder. Plaats de tomaten ertussen. Kruid met Provençaalse kruiden. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak nog 20 à 25 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de champignons in 2. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden (zodat alle teentjes doormidden gesneden zijn). Snij de rode uien in ringen.

  4. Wrijf een grote ovenschaal in met het opengesneden knoflook. Voeg de krielaardappelen toe en meng er de olijfolie, peper en zout onder. Leg er de halve knoflookbollen op met de snijkant naar boven. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Haal uit de oven en meng er de champignons, de rode uien en de diepgevroren paprikareepjes onder. Plaats de tomaten ertussen. Kruid met Provençaalse kruiden. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak nog 20 à 25 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Energie 2184 kj
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 9 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 23.7 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Vetriccie rosé I.G.P. Île de Beauté

Bekijk het recept digitaal