Gevulde tomaten met tortellini en courgette
Gevulde tomaten met tortellini en courgette

Gevulde tomaten met tortellini en courgette

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen hoeft niet).

  4. Bereiding:
  5. Schik de gevulde tomaten in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Schuif in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat 30 min. bakken.

  6. Bereid intussen de pasta: breng 4 L lichtgezouten water aan de kook en laat de tortellini 5 min. zachtjes koken. Giet af en laat uitlekken.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en doe er de champignonschijfjes in. Laat al roerend 2 min. stoven. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 min. stoven. Roer af en toe om, zodat de groenten niet aanbranden. Voeg de kaassaus toe en verwarm op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus over. Schik op elk bord een gevulde tomaat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen hoeft niet).

  4. Bereiding:
  5. Schik de gevulde tomaten in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Schuif in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat 30 min. bakken.

  6. Bereid intussen de pasta: breng 4 L lichtgezouten water aan de kook en laat de tortellini 5 min. zachtjes koken. Giet af en laat uitlekken.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en doe er de champignonschijfjes in. Laat al roerend 2 min. stoven. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 min. stoven. Roer af en toe om, zodat de groenten niet aanbranden. Voeg de kaassaus toe en verwarm op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus over. Schik op elk bord een gevulde tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 32 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. L'Originel Cave de l'Aurore Droge witte bourgogne van chardonnaydruiven, met bloemetjesneus. Heerlijk boeket en volle, ronde smaak. Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace 'Rode' elzaswijn met een heerlijk kersenboeket. Deze droge, frisse en fruitige wijn is op zijn best als u hem jong drinkt.

Bekijk het recept digitaal