Gnocchi met eekhoorntjesbrood en spinazie
Gnocchi met eekhoorntjesbrood en spinazie

Gnocchi met eekhoorntjesbrood en spinazie

50 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 45 g
Koolhydraat 77.1 g
Eiwit 32.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende 1 u weken in warm water. Spoel ze daarna grondig onder stromend water en knijp ze uit.

  2. Snij de tomaten in blokjes. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.

  3. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de basilicum fijn.

  4. Snij de geitencamembert en de blauwe kaas in blokjes.

  5. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en bak de fijngesnipperde sjalot en knoflook gedurende 1 min. al roerend. Voeg de uitgelekte champignons toe. Kruid met 1 koffiel. tijm en bak 3 min. al roerend. Voeg de diepgevroren bladspinazie toe en bak nog eens 5 min. Roer regelmatig om.

  6. Neem de pan van het vuur en meng er de reepjes gedroogde tomaat en de blokjes geitencamembert onder. Kruid met peper en zout.

  7. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water gedurende 11 min. Giet af en laat uitlekken. Meng er een nootje boter onder zodat de pasta niet gaat kleven.

  8. Roer de verse geitenkaas goed los met de room, peper en zout en de helft van de fijngesnipperde basilicumblaadjes.

  9. Schep de spinaziebereiding in een ovenschotel en bedek met de pasta. Giet de room met geitenkaas gelijkmatig over de pasta en bedek met de blokjes tomaat en blauwe kaas.

  10. Schuif de ovenschotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Strooi er de rest van de fijngesnipperde basilicum over en dien goed heet op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende 1 u weken in warm water. Spoel ze daarna grondig onder stromend water en knijp ze uit.

  2. Snij de tomaten in blokjes. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.

  3. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de basilicum fijn.

  4. Snij de geitencamembert en de blauwe kaas in blokjes.

  5. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en bak de fijngesnipperde sjalot en knoflook gedurende 1 min. al roerend. Voeg de uitgelekte champignons toe. Kruid met 1 koffiel. tijm en bak 3 min. al roerend. Voeg de diepgevroren bladspinazie toe en bak nog eens 5 min. Roer regelmatig om.

  6. Neem de pan van het vuur en meng er de reepjes gedroogde tomaat en de blokjes geitencamembert onder. Kruid met peper en zout.

  7. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water gedurende 11 min. Giet af en laat uitlekken. Meng er een nootje boter onder zodat de pasta niet gaat kleven.

  8. Roer de verse geitenkaas goed los met de room, peper en zout en de helft van de fijngesnipperde basilicumblaadjes.

  9. Schep de spinaziebereiding in een ovenschotel en bedek met de pasta. Giet de room met geitenkaas gelijkmatig over de pasta en bedek met de blokjes tomaat en blauwe kaas.

  10. Schuif de ovenschotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Strooi er de rest van de fijngesnipperde basilicum over en dien goed heet op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 45 g
Koolhydraat 77.1 g
Eiwit 32.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Droge witte wijn uit Umbrië, met fijn amandelparfum en verleidelijke fruitigheid. Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.

Bekijk het recept digitaal