- Bewaar

- Bewaar
Gratin van zoete aardappel, venkel en kastanjechampignons
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Belgisch abdijbier van hoge gisting met een mooi bruine tint en een expressief boeket. Volle, evenwichtige smaak met mooie zuren en een milde bitterheid. Wijn Mâcon-Villages A.O.P. Grande Réserve Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de ongeschilde zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Verwijder de schil en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snij de venkelknollen in blokjes van 1 cm.
-
Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en roerbak de venkelblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschotel.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kastanjechampignons 3 min. op een hevig vuur. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de champignons samen met de zoete aardappelen over de venkel in de ovenschotel.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer goed.
-
Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk en geef er een stukje ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Belgisch abdijbier van hoge gisting met een mooi bruine tint en een expressief boeket. Volle, evenwichtige smaak met mooie zuren en een milde bitterheid. Wijn Mâcon-Villages A.O.P. Grande Réserve Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de ongeschilde zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Verwijder de schil en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snij de venkelknollen in blokjes van 1 cm.
-
Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en roerbak de venkelblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschotel.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kastanjechampignons 3 min. op een hevig vuur. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de champignons samen met de zoete aardappelen over de venkel in de ovenschotel.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer goed.
-
Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk en geef er een stukje ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Belgisch abdijbier van hoge gisting met een mooi bruine tint en een expressief boeket. Volle, evenwichtige smaak met mooie zuren en een milde bitterheid. Wijn Mâcon-Villages A.O.P. Grande Réserve Cave de Viré