Green lasagna
Green lasagna

Green lasagna

1 u. 5 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 45.5 g
Eiwit 20.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snij de courgette in de lengte in vrij dunne, lange schijven.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de champignonschijfjes 2 à 3 min. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de grillpan en gril de courgetteplakjes. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe, meng door elkaar en laat even bakken. Doe er geleidelijk de spinaziesoep bij al roerend. Laat 2 min. indikken.

  8. Leg een laagje spinaziesaus op de bodem van een ondiepe ovenschotel, leg hierop 4 bladen lasagne, daarop courgetteplakjes en champignonschijfjes.

  9. Herhaal dit nog een keer en eindig ten slotte met een derde laagje saus. Strooi hier flink wat geraspte parmezaan en de zaadjes over.

  10. Zet 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met een kleurrijk slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snij de courgette in de lengte in vrij dunne, lange schijven.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de champignonschijfjes 2 à 3 min. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de grillpan en gril de courgetteplakjes. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe, meng door elkaar en laat even bakken. Doe er geleidelijk de spinaziesoep bij al roerend. Laat 2 min. indikken.

  8. Leg een laagje spinaziesaus op de bodem van een ondiepe ovenschotel, leg hierop 4 bladen lasagne, daarop courgetteplakjes en champignonschijfjes.

  9. Herhaal dit nog een keer en eindig ten slotte met een derde laagje saus. Strooi hier flink wat geraspte parmezaan en de zaadjes over.

  10. Zet 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met een kleurrijk slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 45.5 g
Eiwit 20.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Sangiovese Daunia I.G.T. Farnese Italië

Bekijk het recept digitaal