Griekse groenteschotel met spiering
Griekse groenteschotel met spiering

Griekse groenteschotel met spiering

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 12.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 47.4 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 1 u. uitlekken)

  3. Snij de ongeschilde aubergine en courgette in schijven van ± 1 cm dik. Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 u. uitlekken.

  4. Snij intussen de champignons in schijfjes.

  5. Snij de geitenkaas in sneetjes van ± 1 cm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Vet een diepe ovenschotel in met de olijfolie. Verdeel er de aubergine over. Leg er de courgette en de champignons op. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatenstukjes.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de spieringen 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Leg de spieringen boven op de groenten. Overgiet met de rest van de tomatenstukjes en kruid met de rest van de Provençaalse kruiden. Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas.

  11. Dek de ovenschotel af met zilverpapier en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Afwerking:
  14. Laat de ovenschotel een nachtje trekken in de koelkast voor u hem in de oven zet. Dan smaakt hij nog beter.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Schil 50 g aubergine en 50 g courgette en snij in stukjes. 2 Kook 25 g basmatirijst 13 min. gaar in water. Voeg de laatste 6 min. de groenten toe. Giet af en laat uitlekken. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 1 u. uitlekken)

  3. Snij de ongeschilde aubergine en courgette in schijven van ± 1 cm dik. Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 u. uitlekken.

  4. Snij intussen de champignons in schijfjes.

  5. Snij de geitenkaas in sneetjes van ± 1 cm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Vet een diepe ovenschotel in met de olijfolie. Verdeel er de aubergine over. Leg er de courgette en de champignons op. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatenstukjes.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de spieringen 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Leg de spieringen boven op de groenten. Overgiet met de rest van de tomatenstukjes en kruid met de rest van de Provençaalse kruiden. Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas.

  11. Dek de ovenschotel af met zilverpapier en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Afwerking:
  14. Laat de ovenschotel een nachtje trekken in de koelkast voor u hem in de oven zet. Dan smaakt hij nog beter.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Schil 50 g aubergine en 50 g courgette en snij in stukjes. 2 Kook 25 g basmatirijst 13 min. gaar in water. Voeg de laatste 6 min. de groenten toe. Giet af en laat uitlekken. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 12.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 47.4 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal