Groenekoolrolletjes met gehakt en trappistenbiersaus
Groenekoolrolletjes met gehakt en trappistenbiersaus

Groenekoolrolletjes met gehakt en trappistenbiersaus

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 33.7 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 38.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kruid het gehakt met de cayennepeper en de nootmuskaat.

  3. Kook de blaadjes groenekool 10 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Ze moeten zacht en soepel zijn. Giet af.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er balletjes van. Leg 2 gekookte blaadjes groenekool op elkaar, leg er een balletje gehakt op en rol op.

  7. Schik de groenekoolrolletjes in een ovenschaal. Kruid met de tijm en het blaadje laurier, en overgiet met het trappistenbier.

  8. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de groenekoolrolletjes uit de ovenschaal en schik ze op een vuurvaste serveerschotel. Leg op elk rolletje een sneetje kaas en laat nog 5 min. gratineren in de oven.

  10. Giet intussen het kookvocht uit de ovenschaal door een zeef in een kookpot. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de groenekoolrolletjes met aardappelpuree en nog wat gestoofde groenekool. Geef er de biersaus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kruid het gehakt met de cayennepeper en de nootmuskaat.

  3. Kook de blaadjes groenekool 10 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Ze moeten zacht en soepel zijn. Giet af.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er balletjes van. Leg 2 gekookte blaadjes groenekool op elkaar, leg er een balletje gehakt op en rol op.

  7. Schik de groenekoolrolletjes in een ovenschaal. Kruid met de tijm en het blaadje laurier, en overgiet met het trappistenbier.

  8. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de groenekoolrolletjes uit de ovenschaal en schik ze op een vuurvaste serveerschotel. Leg op elk rolletje een sneetje kaas en laat nog 5 min. gratineren in de oven.

  10. Giet intussen het kookvocht uit de ovenschaal door een zeef in een kookpot. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de groenekoolrolletjes met aardappelpuree en nog wat gestoofde groenekool. Geef er de biersaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 33.7 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 38.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Blauw Wijn Domaine du Grand Pouget - A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal