- Bewaar

- Bewaar
Groenekoolrolletjes met gehakt en trappistenbiersaus
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Blauw Wijn Domaine du Grand Pouget - A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kruid het gehakt met de cayennepeper en de nootmuskaat.
-
Kook de blaadjes groenekool 10 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Ze moeten zacht en soepel zijn. Giet af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er balletjes van. Leg 2 gekookte blaadjes groenekool op elkaar, leg er een balletje gehakt op en rol op.
-
Schik de groenekoolrolletjes in een ovenschaal. Kruid met de tijm en het blaadje laurier, en overgiet met het trappistenbier.
-
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de groenekoolrolletjes uit de ovenschaal en schik ze op een vuurvaste serveerschotel. Leg op elk rolletje een sneetje kaas en laat nog 5 min. gratineren in de oven.
-
Giet intussen het kookvocht uit de ovenschaal door een zeef in een kookpot. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de groenekoolrolletjes met aardappelpuree en nog wat gestoofde groenekool. Geef er de biersaus apart bij.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Blauw Wijn Domaine du Grand Pouget - A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kruid het gehakt met de cayennepeper en de nootmuskaat.
-
Kook de blaadjes groenekool 10 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Ze moeten zacht en soepel zijn. Giet af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er balletjes van. Leg 2 gekookte blaadjes groenekool op elkaar, leg er een balletje gehakt op en rol op.
-
Schik de groenekoolrolletjes in een ovenschaal. Kruid met de tijm en het blaadje laurier, en overgiet met het trappistenbier.
-
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de groenekoolrolletjes uit de ovenschaal en schik ze op een vuurvaste serveerschotel. Leg op elk rolletje een sneetje kaas en laat nog 5 min. gratineren in de oven.
-
Giet intussen het kookvocht uit de ovenschaal door een zeef in een kookpot. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de groenekoolrolletjes met aardappelpuree en nog wat gestoofde groenekool. Geef er de biersaus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Blauw Wijn Domaine du Grand Pouget - A.O.P. Bergerac