Groentegratin
Groentegratin

Groentegratin

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 741 kcal
Vet 43.3 g
Koolhydraat 61.3 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie ontdooien en knijp goed uit zodat ze bijna geen vocht meer bevat.

  3. Schil de aubergines en snij in schijven van 1/2 cm. Dompel ze in de melk en haal vervolgens door de bloem. Verhit de olijfolie in een pan en bak de schijfjes aubergine gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de tomaten in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Leg een laag spinazie in een ovenschotel, bestrooi met reepjes oesterzwam en leg er een laag gebakken aubergines op gevolgd door een laag tomaten. Herhaal dit tot alle groenten op zijn. Kruid elke laag lichtjes met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Overgiet de groenten met de lichte room en bestrooi met de geraspte emmentaler.

  8. Schuif de schotel in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 40 min.

  9. Afwerking:
  10. Serveer onmiddellijk metvolkorenpasta of tarwe-graantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie ontdooien en knijp goed uit zodat ze bijna geen vocht meer bevat.

  3. Schil de aubergines en snij in schijven van 1/2 cm. Dompel ze in de melk en haal vervolgens door de bloem. Verhit de olijfolie in een pan en bak de schijfjes aubergine gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de tomaten in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Leg een laag spinazie in een ovenschotel, bestrooi met reepjes oesterzwam en leg er een laag gebakken aubergines op gevolgd door een laag tomaten. Herhaal dit tot alle groenten op zijn. Kruid elke laag lichtjes met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Overgiet de groenten met de lichte room en bestrooi met de geraspte emmentaler.

  8. Schuif de schotel in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 40 min.

  9. Afwerking:
  10. Serveer onmiddellijk metvolkorenpasta of tarwe-graantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 741 kcal
Vet 43.3 g
Koolhydraat 61.3 g
Eiwit 25.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Abadal Cabernet Franc - Tempranillo D.O. Pla de Bages Spanje Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Languedoc

Bekijk het recept digitaal