- Bewaar

- Bewaar
Groentequiche met spek en abdijkaas
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren spinazie volledig ontdooien. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie enkele min. slinken. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.
-
Bak de bospaddenstoelen enkele min. in de pan van de spekblokjes.
-
Snij intussen de kaas in staafjes. Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler en van de kaasstaafjes en de kruiden. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel er de spinazie, de spekblokjes en de bospaddenstoelen over. Hou enkele paddenstoelen apart.
-
Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Verdeel de rest van de kaasstaafjes over de quiche en werk af met de overgebleven paddenstoelen.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Haal de quiche uit de oven en laat 5 à 10 min. rusten. Snij in punten en geef er de jonge slascheuten bij.
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren spinazie volledig ontdooien. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie enkele min. slinken. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.
-
Bak de bospaddenstoelen enkele min. in de pan van de spekblokjes.
-
Snij intussen de kaas in staafjes. Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler en van de kaasstaafjes en de kruiden. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel er de spinazie, de spekblokjes en de bospaddenstoelen over. Hou enkele paddenstoelen apart.
-
Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Verdeel de rest van de kaasstaafjes over de quiche en werk af met de overgebleven paddenstoelen.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Haal de quiche uit de oven en laat 5 à 10 min. rusten. Snij in punten en geef er de jonge slascheuten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger