Groentequiche met spek en abdijkaas
Groentequiche met spek en abdijkaas

Groentequiche met spek en abdijkaas

1 u. 15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 846 kcal
Vet 61 g
Verzadigd vet 30.5 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 3.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 45.7 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren spinazie volledig ontdooien. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie enkele min. slinken. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

  3. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  4. Bak de bospaddenstoelen enkele min. in de pan van de spekblokjes.

  5. Snij intussen de kaas in staafjes. Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler en van de kaasstaafjes en de kruiden. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg het blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.

  9. Verdeel er de spinazie, de spekblokjes en de bospaddenstoelen over. Hou enkele paddenstoelen apart.

  10. Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Verdeel de rest van de kaasstaafjes over de quiche en werk af met de overgebleven paddenstoelen.

  11. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:
  13. Haal de quiche uit de oven en laat 5 à 10 min. rusten. Snij in punten en geef er de jonge slascheuten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren spinazie volledig ontdooien. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie enkele min. slinken. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

  3. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  4. Bak de bospaddenstoelen enkele min. in de pan van de spekblokjes.

  5. Snij intussen de kaas in staafjes. Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler en van de kaasstaafjes en de kruiden. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg het blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.

  9. Verdeel er de spinazie, de spekblokjes en de bospaddenstoelen over. Hou enkele paddenstoelen apart.

  10. Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Verdeel de rest van de kaasstaafjes over de quiche en werk af met de overgebleven paddenstoelen.

  11. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:
  13. Haal de quiche uit de oven en laat 5 à 10 min. rusten. Snij in punten en geef er de jonge slascheuten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 846 kcal
Vet 61 g
Verzadigd vet 30.5 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 3.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 45.7 g
Zout 4.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal