Groentetaart met feta en pikante tapenade
Groentetaart met feta en pikante tapenade

Groentetaart met feta en pikante tapenade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 867 kcal
Vet 70.7 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 23.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  4. Snij de feta in blokjes.

  5. Snij de tomaten eerst in schijfjes en daarna in 2.

  6. Klop de eieren los met de room, de gedroogde kruiden, 50 g pijnboompitten, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.

  10. Doe er de diepgevroren paprikareepjes in, bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en giet er het eiermengsel over. Verdeel er de fetablokjes over, bedek met de halve schijfjes tomaat en bestrooi met 50 g pijnboompitten. Verdeel tot slot de tapenade over de groentetaart.

  11. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag daarna de temperatuur tot 160 °C en laat nog 15 min. bakken.

  12. Meng intussen de olijfolie met de azijn en kruid met peper en zout. Snipper het bieslook fijn en meng samen met de dressing onder de slamix.

  13. Afwerking:
  14. Snij de taart in punten en serveer warm of lauw met het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  4. Snij de feta in blokjes.

  5. Snij de tomaten eerst in schijfjes en daarna in 2.

  6. Klop de eieren los met de room, de gedroogde kruiden, 50 g pijnboompitten, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.

  10. Doe er de diepgevroren paprikareepjes in, bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en giet er het eiermengsel over. Verdeel er de fetablokjes over, bedek met de halve schijfjes tomaat en bestrooi met 50 g pijnboompitten. Verdeel tot slot de tapenade over de groentetaart.

  11. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag daarna de temperatuur tot 160 °C en laat nog 15 min. bakken.

  12. Meng intussen de olijfolie met de azijn en kruid met peper en zout. Snipper het bieslook fijn en meng samen met de dressing onder de slamix.

  13. Afwerking:
  14. Snij de taart in punten en serveer warm of lauw met het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 867 kcal
Vet 70.7 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 23.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Floreffe Dubbel Abdijbier

Bekijk het recept digitaal