Halloumi met quinoa en gebakken champignons
Halloumi met quinoa en gebakken champignons

Halloumi met quinoa en gebakken champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 785 kcal
Vet 48.4 g
Verzadigd vet 23.1 g
Koolhydraat 37.8 g
Suiker 6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 45.5 g
Zout 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  4. Snij de champignons in 4 of 6.

  5. Hak de peterselie en de oregano grof.

  6. Snij de halloumi in 12 gelijke plakjes.

  7. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode uien en het knoflook 2 min. Roer er de quinoa onder en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 10 min. afgedekt koken op een zacht vuur. Roer los met een vork.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de champignons 3 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met de peterselie, de oregano, peper en zout. Meng de gebakken champignons onder de gare quinoa.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de plakjes halloumi 2 min. Goudbruin aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quinoa over de borden en leg er telkens 3 plakjes halloumi op. Bestrooi met de pompoenpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  4. Snij de champignons in 4 of 6.

  5. Hak de peterselie en de oregano grof.

  6. Snij de halloumi in 12 gelijke plakjes.

  7. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode uien en het knoflook 2 min. Roer er de quinoa onder en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 10 min. afgedekt koken op een zacht vuur. Roer los met een vork.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de champignons 3 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met de peterselie, de oregano, peper en zout. Meng de gebakken champignons onder de gare quinoa.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de plakjes halloumi 2 min. Goudbruin aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quinoa over de borden en leg er telkens 3 plakjes halloumi op. Bestrooi met de pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 785 kcal
Vet 48.4 g
Verzadigd vet 23.1 g
Koolhydraat 37.8 g
Suiker 6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 45.5 g
Zout 5.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre Blond abdijbier Bier Carlsberg 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje Wijn Vintense 'O°rigin' Terra Australis 0,0 % Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal