- Bewaar

- Bewaar
Hamrolletjes met asperges en kaassaus
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Cono Sur Bicicleta Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder het harde uiteinde van de witte en de groene asperges. Schil de witte asperges van de top naar de voet. Schil de groene asperges vanaf het midden.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Kook de witte asperges ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 6 min. de groene asperges toe. Hou 2 dl kookvocht apart en giet de rest af.
-
Los het halve bouillonblokje op in het kookvocht.
-
Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Vul aan met het kookvocht. Laat pruttelen tot u een mooie, gladde saus hebt. Kruid met zwarte peper en meng er de parmezaan en het citroensap onder.
-
Verdeel de asperges in 8 gelijke bundeltjes (groen en wit door elkaar). Wikkel elk bundeltje in een sneetje ham.
-
Leg de hamrolletjes in een ovenschaal, overgiet met de kaassaus en bestrooi met de emmentaler. Zet ± 10 min. onder de ovengrill tot de kaas gegratineerd is.
-
Afwerking:
-
Serveer met puree of bruin brood.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Cono Sur Bicicleta Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder het harde uiteinde van de witte en de groene asperges. Schil de witte asperges van de top naar de voet. Schil de groene asperges vanaf het midden.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Kook de witte asperges ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 6 min. de groene asperges toe. Hou 2 dl kookvocht apart en giet de rest af.
-
Los het halve bouillonblokje op in het kookvocht.
-
Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Vul aan met het kookvocht. Laat pruttelen tot u een mooie, gladde saus hebt. Kruid met zwarte peper en meng er de parmezaan en het citroensap onder.
-
Verdeel de asperges in 8 gelijke bundeltjes (groen en wit door elkaar). Wikkel elk bundeltje in een sneetje ham.
-
Leg de hamrolletjes in een ovenschaal, overgiet met de kaassaus en bestrooi met de emmentaler. Zet ± 10 min. onder de ovengrill tot de kaas gegratineerd is.
-
Afwerking:
-
Serveer met puree of bruin brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Cono Sur Bicicleta Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili