Hamrolletjes met fijne prinsessenbonen en kaas-broccolisausje
Hamrolletjes met fijne prinsessenbonen en kaas-broccolisausje

Hamrolletjes met fijne prinsessenbonen en kaas-broccolisausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 19 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 37.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in de lengte in staafjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.

  7. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Kook de boontjes en de broccoliroosjes en -staafjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  11. Smelt 35 g boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Klop met de klopper en laat even bakken tot u een koekjesgeur krijgt. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en klop tot u een mooie gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de gruyère onder.

  12. Mix de broccoliroosjes met de staafmixer en meng onder de kaassaus. Meng er de helft van het bieslook onder.

  13. Maak 8 gelijke pakketjes van de prinsessenboontjes en verdeel er de staafjes van de broccolisteel over. Rol er de ham rond.

  14. Wrijf een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de hamrolletjes in. Overgiet met de saus en duw er de mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi met de amandelschilfers en de rest van de gruyère. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook. Verdeel over de borden en serveer met de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in de lengte in staafjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.

  7. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Kook de boontjes en de broccoliroosjes en -staafjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  11. Smelt 35 g boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Klop met de klopper en laat even bakken tot u een koekjesgeur krijgt. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en klop tot u een mooie gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de gruyère onder.

  12. Mix de broccoliroosjes met de staafmixer en meng onder de kaassaus. Meng er de helft van het bieslook onder.

  13. Maak 8 gelijke pakketjes van de prinsessenboontjes en verdeel er de staafjes van de broccolisteel over. Rol er de ham rond.

  14. Wrijf een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de hamrolletjes in. Overgiet met de saus en duw er de mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi met de amandelschilfers en de rest van de gruyère. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook. Verdeel over de borden en serveer met de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 19 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 37.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal