- Bewaar

- Bewaar
Hamrolletjes met fijne prinsessenbonen en kaas-broccolisausje
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in de lengte in staafjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de boontjes en de broccoliroosjes en -staafjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Smelt 35 g boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Klop met de klopper en laat even bakken tot u een koekjesgeur krijgt. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en klop tot u een mooie gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de gruyère onder.
-
Mix de broccoliroosjes met de staafmixer en meng onder de kaassaus. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Maak 8 gelijke pakketjes van de prinsessenboontjes en verdeel er de staafjes van de broccolisteel over. Rol er de ham rond.
-
Wrijf een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de hamrolletjes in. Overgiet met de saus en duw er de mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi met de amandelschilfers en de rest van de gruyère. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook. Verdeel over de borden en serveer met de aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in de lengte in staafjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de boontjes en de broccoliroosjes en -staafjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Smelt 35 g boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Klop met de klopper en laat even bakken tot u een koekjesgeur krijgt. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en klop tot u een mooie gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de gruyère onder.
-
Mix de broccoliroosjes met de staafmixer en meng onder de kaassaus. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Maak 8 gelijke pakketjes van de prinsessenboontjes en verdeel er de staafjes van de broccolisteel over. Rol er de ham rond.
-
Wrijf een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de hamrolletjes in. Overgiet met de saus en duw er de mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi met de amandelschilfers en de rest van de gruyère. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook. Verdeel over de borden en serveer met de aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux